srce Svet24.si

Tedenski horoskop: nastopil je pravi čas, da vsak...

nataša-fidler Svet24.si

Nataša Fidler Mis: Ljudje morajo imeti možnost ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Robert Golob Reporter.si

Če po krivem Golobu kdo podtika balkanske posle, ...

sveca Ekipa24.si

Slovenski šport v črnem! Umrl nekdanji ...

Zelenski se bo vključil v festival v soboto, 11. februarja Odkrito.si

Ker Sanremo ostaja Sanremo ... Ali pač?

greenwood robson 12 Ekipa24.si

Kaj pa zdaj?! Veliki up Uniteda zakuhal velikanski...

Kronika Novo mesto

Poskusil se je izogniti mejni kontroli

Piše: Radio Krka/PU NM

Čas objave:
11.12.2018 11:26

Ponoči je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila grških registrskih oznak.

Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so sicer v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 53-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 226 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči,  v  katerih  so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč,  v  katerih  je  nastala  premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14-ih  kršitev  javnega  reda  in  miru  na  javnih  krajih  in  v zasebnih prostorih.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja  v  družini,  groženj,  poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav.


Prometna nesreča pri Gornji Težki Vodi
Včeraj, nekaj po 9. uri so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti  Novo  mesto  -  Metlika, pri Gornji Težki Vodi. Opravili so ogled in ugotovili,  da je nesrečo povzročil 19-letni voznik osebnega avtomobila, ki je  zaradi  neprilagojene  hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno  smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno  pripeljal  56-letni  voznik.  Oba  lažje  poškodovana  udeleženca prometne  nesreče so oskrbeli v novomeški bolnišnici.