Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Kronika Sevnica, Šentjernej, Novo mesto

Povzročila nesrečo in odklonila alkotest, 12-letniku zasegli motor

Piše: R.K.

Čas objave:
11.05.2021 10:09

Včeraj nekaj po 18. uri so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči na Hrastih. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročila 29-letna voznica štirikolesnika, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom in trčila v parkiran avtomobil.

Povzročiteljici so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonila. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Novo mesto so nekaj po 21. uri v Malenski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 60-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Mladoletniku zasegli motor
Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa na območju Mršeče vasi ustavili 12-letnika, ki je vozil neregistriran motor. Kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so motor zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. O ravnanju mladoletnika so obvestili starše in pristojni center za socialno delo.

Vlomi in tatvine: 


V Šentrupertu je v noči na 10. 5. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Krški policisti preiskujejo tatvino na območju Velikega Mraševega. Po prvih
ugotovitvah so neznanci z njiv in rastlinjakov odtujili več sadik zelenjave
in pridelke. Lastnika je oškodovan za okoli 500 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega
vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in med tovorom odkrili tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.


Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 46-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 178 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in poskusa izmika mejni kontroli.