srce Svet24.si

Tedenski horoskop: nastopil je pravi čas, da vsak...

nataša-fidler Svet24.si

Nataša Fidler Mis: Ljudje morajo imeti možnost ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Robert Golob Reporter.si

Če po krivem Golobu kdo podtika balkanske posle, ...

sveca Ekipa24.si

Slovenski šport v črnem! Umrl nekdanji ...

Zelenski se bo vključil v festival v soboto, 11. februarja Odkrito.si

Ker Sanremo ostaja Sanremo ... Ali pač?

nika križnar Ekipa24.si

Jasno je, kaj se dogaja z Niko Križnar: Najbolj ...

Kronika Novo mesto, Šentjernej, Krško, Sevnica

Pod vplivom alkohola trčil v tovornjak, 22-letnik iz Mihovice s sekiro nad avto

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
12.03.2021 08:23

Včeraj, nekaj pred 15. uro, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Dobruško vasjo in Škocjanom. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v tovorno vozilo s priklopnikom.

V nesreči se ni nihče poškodoval, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,50 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Z več kot dvema promiloma alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj
Med kontrolo prometa v Krškem so policisti okoli 17.30 ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,23 miligramov alkohola.


Prav tako pod vplivom alkohola je bil 51-letni voznik, ki so ga sevniški policisti nekaj po 19. uri ustavili na cesti med Šentjanžem in Vrhovim. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,02 miligramov alkohola. Obema so zasegli osebna avtomobila in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nasilneža bodo ovadili
Okoli 18.30 so policisti posredovali v naselju Mihovica na območju PP Šentjernej. Vzpostavili so javni red in mir in ugotovili, da je 22-letni osumljenec zaradi spora s sekiro poškodoval osebni avtomobil oškodovanca in večkrat udaril 19-letno oškodovanko in jo lažje poškodoval. Zaradi kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in lahke telesne poškodbe bodo nasilneža
ovadili na pristojno tožilstvo.