Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto, Šentjernej, Krško, Sevnica

Pod vplivom alkohola trčil v tovornjak, 22-letnik iz Mihovice s sekiro nad avto

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
12.03.2021 08:23

Včeraj, nekaj pred 15. uro, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Dobruško vasjo in Škocjanom. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v tovorno vozilo s priklopnikom.

V nesreči se ni nihče poškodoval, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,50 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Z več kot dvema promiloma alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj
Med kontrolo prometa v Krškem so policisti okoli 17.30 ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,23 miligramov alkohola.


Prav tako pod vplivom alkohola je bil 51-letni voznik, ki so ga sevniški policisti nekaj po 19. uri ustavili na cesti med Šentjanžem in Vrhovim. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,02 miligramov alkohola. Obema so zasegli osebna avtomobila in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nasilneža bodo ovadili
Okoli 18.30 so policisti posredovali v naselju Mihovica na območju PP Šentjernej. Vzpostavili so javni red in mir in ugotovili, da je 22-letni osumljenec zaradi spora s sekiro poškodoval osebni avtomobil oškodovanca in večkrat udaril 19-letno oškodovanko in jo lažje poškodoval. Zaradi kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in lahke telesne poškodbe bodo nasilneža
ovadili na pristojno tožilstvo.