Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
14.10.2019 11:14

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 182 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 754 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 28-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in tri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, groženj, poškodovanja tuje stvari, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST
Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
11. 10. okoli 14. ure je oškodovanka policiste obvestila, da je na parkirnem prostoru na Belokranjski cesti v Novem mestu nekdo trčil v njen avtomobil in odpeljal s kraja nesreče. Policisti so pobeglega 32-letnega voznika izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,78 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, mu izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA
Vlomi in tatvine
Z dvorišča stanovanjske hiše v Šentrupertu je v noči na 11. 10. nekdo odtujil osebni avtomobil Volkswagen golf, serija II, zelene barve, registrskih številk NM DJ 877. Vozilo je bilo odklenjeno v njem pa kontaktni ključi.

Na delovišču v Trebnjem so med 11. 10. in 12. 10. neznanci vlomili v pet gradbenih zabojnikov in odtujili orodje in električne vodnike. Z vlomi in tatvinami so povzročili za okoli 17.000 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V kraju Veniše je med 8. 10. in 12. 10. nekdo vlomil v klet zidanice. Iz cistern je iztočil vino in odprl vodovodno pipo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 3800 evrov.



V okolici Trebnjega je 12. 10. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit, robotski sesalnik in kamero. Lastnike je oškodoval za 2000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
Policisti PP Brežice so 11. 10. med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Krškem ustavili kombi Volkswagen transporter nemških registrskih oznak in avtomobil Ssangyong italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da voznika s sopotnikoma v obeh vozilih prevažata devet državljanov Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Štirim sprovajalcem, prav tako državljanom Pakistana so odvzeli prostost in jih pridržali. Osumljence bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z devetimi državljani Pakistana pa še niso zaključeni.

12. 10. v jutranjih urah so brežiški policisti na avtocesti ustavili tovorno vozilo slovenskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 41-letni državljan Srbije v vozilu prevaža pet državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano
prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ga pridržali. Policijski postopki z državljani Sirije še potekajo.

13. 10. dopoldne so policisti na območju PP Dolenjske Toplice ustavili osebni avtomobil Volvo C30 avstrijskih registrskih oznak. 23-letna državljanka Avstrije in 27-letni državljan Sirije sta v vozilu prevažala dva državljana Palestine in državljana Sirije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Državljanki Avstrije in državljanu Sirije so odzveli prostost in ju pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa še potekajo.

Nezakoniti prehodi državne meje
Med 11. 10. (od 6. ure) in 14. 10. (do 6. ure) so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli še 60 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 42 državljani Pakistana, petimi državljani Alžirije, štirimi državljani Bangladeša, po tremi državljani Maroka in Afganistana, dvema državljanoma Kosova in državljanom Sirije še niso zaključeni.