kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Povzročitelj nesreče v Dobrniču z dvema promiloma alkohola

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
06.04.2021 10:05

Trebanjski policisti so bili 2.4. nekaj po 9. uri obveščeni o prometni nesreči v Dobrniču. Opravili so ogled in ugotovili, da je 49-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v kamnito ograjo.

Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,02 miligrama alkohola (2,1 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročil nesrečo in odklonil preizkus alkoholiziranosti
3. 4. okoli 18.30 se je zgodila prometna nesreča v krožišču v Sevnici. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilne strani in smeri vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste na otok v sredini krožišča. Lažje poškodovanega povzročitelja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, ki ga je odklonil, odklonil je tudi odrejen strokovni pregled. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kljub prepovedi nadaljeval z vožnjo
Policisti PP Novo mesto so v noči na 5. 4. v Družinski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vijugal po vozišču, in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 36-letnemu vozniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kršitelj prepovedi ni upošteval, saj so ga ponovno ustavili, zato so mu avtomobil zasegli in o kršitvah seznanili sodišče. Prav tako mu bodo izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih.

Novomeški policisti prijeli tatove in vlomilce
Policisti PP Novo mesto so bili 2. 4. dopoldne obveščeni, da naj bi na parkirnem prostoru tržnice v Novem mestu neznanci iz odklenjenega osebnega
avtomobila odtujili večje število prehrambenih izdelkov, namenjenih prodaji. Takoj so se odzvali, zbrali obvestila in ugotovili, da so osumljenci po tatvini pobegnili z osebnim avtomobilom in peljali z veliko hitrostjo po napačni smeri v enosmerni ulici. Na podlagi opisa vozila so storilce izsledili na območju Stranske vasi. 36-letni voznik se je poskušal izogniti kontroli, vendar so ga policisti uspeli ustaviti. Zasegli so jim ukradene predmete, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper 36-letnegaosumljenca, 30-letno in 17-letno osumljenko na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V noči na 4. 4. so bili obveščeni, da naj bi neznanci po vsej verjetnosti poskušali vlomiti v skladiščne prostore prodajalne v Bršljinu. Na kraj so bili takoj napoteni policisti, ki so izsledili in prijeli 22-letnega in 18-letnega osumljenca, ki sta z naviranjem ključavnice vlamljala v objekt. Med postopkom so ugotovili, da imata pri sebi tudi več predmetov, za katere obstaja sum, da izvirajo iz kaznivega dejanja. Ugotovili so, da sta storilca pred tem vlomila v objekt na
Župančičevem sprehajališču in odtujila več steklenic z alkoholno pijačo, reflektor in vrv. Ukradene predmete so jima zasegli in o vlomu in tatvini obvestili oškodovanca ter mu vrnili ukradene predmete. Zoper osumljenca bodo na tožilstvo podali kazenske ovadbe.

Policisti PP Krško prijeli tatove drv
Policisti PP Krško so 5. 4. v gozdu pri naselju Kalce Naklo izsledili in prijeli 43-letnega, 22-letnega in 17-letnega osumljenca. Storilci so iz gozda poskušali odtujiti okoli 3,5 m3 drv. Drva so zasegli, o tatvini seznanili oškodovanca in zoper osumljence na tožilstvo podali kazensko ovadbo.


Tatvina kolesa
Na Šegovi ulici v Novem mestu je nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil kolo Specialized Talmac SL4 Comp.

Tatvina goriva
Na delovišču v Krški vasi je 4. 4. nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter odtujil okoli 150 litrov goriva.

Vlomi
Med 1. 4. in 5. 4. je v Beli Cerkvi nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil kosilnico in motorno žago. Škode je za okoli 700 evrov.

V noči na 5. 4. je na Belokranjski cesti v Črnomlju neznanec vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 200 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju  Dobrave ob Krki (PP Krško) izsledili in prijeli šest državljanov Bangladeša, pri Podbočju (PP Krško) pet državljanov Bangladeša, v Brežicah dva državljana Irana in državljana Afganistana in v Prilipah (PP Brežice) šest državljanov Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak na podvozju priklopnega vozila odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.