ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

Par_1 Njena.si

Kmetija: Aljažev odziv na Linine razgaljene ...

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Kronika Črnomelj, Brežice, Novo mesto

Povzročitelj nesreče z dvema promiloma alkohola

Piše: R.K.

Čas objave:
12.10.2021 10:39

Črnomaljski policisti so bili včeraj nekaj po 16. uri obveščeni o prometni nesreči v Petrovi vasi, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in odpeljal s kraja nesreče. Na podlagi zbranih obvestil so pobeglega voznika izsledili.

Opravili so ogled in ugotovili, da je 51-letni voznik zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil voznika, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,02 miligrama alkohola. Avtomobil znamke Audi so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o voznikih za omenjene kršitve določajo globo v višini 2.320 evrov.

Vlom


Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v noči na 11. 10. nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 350 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ponikev (PP Brežice) izsledili in prijeli pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 148 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Črnomlju kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.