belgijski f-16 Svet24.si

Lavrov zopet grozi: "Zahod se igra z ognjem!"

bagr Svet24.si

Jure je po nevesto prišel kar z bagrom

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

tina gaber robert golob m24 Reporter.si

Konec medenega leta v golobnjaku: revizija prvega ...

pogacar roglic Ekipa24.si

Pogačarja 'obtožili', da ni čestital Rogliču, ...

Voditeljska ekipa Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak Odkrito.si

Svet24TV: »Vsako uro terjamo odgovore!«

roglic doncic Ekipa24.si

Roglič navdušil tudi Luko Dončića! Glejte to ...

Kronika Novo mesto

Povzročitelja nesreč na avtocesti pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
30.04.2018 12:37

V petek popoldne se je zgodila prometna nesreča s premoženjsko škodo na avtocesti med Dobruško vasjo in Smednikom. Novomeški prometniki so ugotovili, da je nesrečo povzročil 63-letni voznik osebnega avtomobila, ki ni vozil po sredini prometnega pasu.

Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,28 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V soboto okoli 20. ure pa so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti, med Čatežem in Drnovim. Ugotovili so, da je 23-letni voznik osebnega avta trčil v avto, ki je zaradi izpraznjene pnevmatike stal na odstavnem pasu. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval in je bil odpeljan v bolnišnico, je imel v litru izdihanega zraka 1,75 miligramov alkohola.

 
Prometna nesreča v Ručetni vasi
Črnomaljski policisti so bili 26. 4. okoli 19.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil v Ručetni vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 37-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trči v avto, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 50-letni voznik. Povzročitelj nesreče, ki je vozil neregistriran avtomobil in nima veljavnega vozniškega dovoljenja, se je v nesreči lažje poškodoval. Policisti so mu avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom
Med 27. 4. in 29. 4. je v okolici Metlike nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar, zlat nakit in dokumente. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje so 29. 4. med opravljanjem mejne kontrole tovornega vozila, ki je iz Srbije prevažal avtomobilske dele, med tovorom našli skrita dva državljana Afganistana, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nedovoljeno prestopili državno mejo
V zadnjih štirih dneh so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 28 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Božakovega, Krmačine in Drašičev. Državljani Pakistana, Sirije in Alžirije so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.