900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

Povzročitelja nesreč pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
14.05.2018 12:09

V Mirni Peči in v Krškem sta se minuli konec tedna zgodili prometni nesreči, ki sta jih povzročila vinjena voznika. V Brežicah pa je voznik povzročil nesrečo z neregistriranim vozilom in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Novomeški policisti so bili v petek, okoli 14.30 ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Mirni Peči. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 26-letni voznik , ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozila 56-letna voznica. Povzročitelj nesreče, 30-letni potnik v njegovem vozilu in 56-letna voznica so se v nesreči lažje poškodovali. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,84 miligramov alkohola. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

V krožnem križišču v Krškem je v petek, nekaj pred 23. uro, voznik osebnega avta zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometno signalizacijo in odpeljal s kraja prometne nesreče. Policisti so povzročitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,88 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročil nesrečo z neregistriranim vozilom in brez veljavnega vozniškega
dovoljenja

Brežiški policisti so bili v soboto, nekaj po 21. uri, obveščeni o prometni nesreči pri kraju Grič. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 23-letni voznik osebnega avta, ki je vozil iz smeri Cerkelj ob Krki. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in trčil v betonsko ograjo, v njegovo vozilo pa je trčil še 44-letni voznik, ki je pravilno pripeljal iz smeri Brežic. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avto. Policisti ga bodo po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo.




Nedovoljeno prestopili državno mejo

Med 11. 5. in 14. 5. so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 74 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Bele krajine in Posavja. Državljani Pakistana, Alžirije, Maroka, Iraka Tunizije in Kameruna so zaprosili za mednarodno zaščito in so
bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom. Sedem tujcev so policisti predali hrvaškim varnostnih organom.

Požar

Brežiški policisti so bili v nedeljo, okoli 13.30 ure obveščeni o požaru delavnice v kraju Pečice. Objekt, v katerem naj bi bilo več mizarskih strojev, je kljub posredovanju gasilcev v celoti pogorel. V požaru, v katerem naj bi po nestrokovni oceni nastalo za okoli 300.000 evrov škode, ni bil nihče poškodovan. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo, ugotavljanjem okoliščin in vzroka za nastanek požara. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 161 nujnihprimerih in na številko 113 prejeli 665 klicev. Obravnavali so tri prometnenesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 23 prometnih
nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvemakršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniškihdovoljenj. Posredovali so zaradi 28-ih kršitev javnega reda in miru najavnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete soobravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomovin tatvin. Posredovali so zaradi požarov, iskanja pogrešane osebe, nesrečepri delu in sprožitve signalno varnostne naprave.