900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

Povzročiteljema nesreč pod vplivom alkohola odvzeli vozniška dovoljenja

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
19.12.2018 11:28

Včeraj, nekaj po 17. uri so bili policisti Policijske postaje Trebnje obveščeni o prometni nesreči na cesti med krajema Češnjevek in Lipnik. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 65-letni voznik, ki je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avto, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 46-letni voznik.

V nesreči sta 46-letni voznik in 84-letna potnica v njegovem vozilu utrpela lažje poškodbe. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,72 miligramov alkohola.

Nesreča tudi v Žabji vasi 
Okoli 21.30 se je zgodila prometna nesreča v Žabji vasi v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah policistov je 30-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avtomobil 21-letne voznice. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti PP Novo mesto so odredili preizkus alkoholiziranosti 30-letnemu povzročitelju. V litru izdihanega zraka je imel 0,63 miligramov alkohola.

Obema povzročiteljema nesreč so policisti odvzeli vozniška dovoljenja in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu.