testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Kronika Novo mesto

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
10.06.2019 11:29

Policisti so prejšnji konec tedna obravnavali kar nekaj prometnih nesreč, ki so jih povzročili vinjeni vozniki. Voznik tovornjaka s priklopnikom sse je zaletel v vozilo na odstavnem pasu, v Metliki je voznik osebnega avta odvzel prednost voznici, vinjena voznica pa je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčila v nasproti vozeči avto.

Policisti so bili 7. 6. nekaj po 9. uri obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri Dobruški vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 36-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom iz Hrvaške na odstavnem pasu trčil v pravilno označeno vozilo DARS-a, ki je stalo na odstavnem pasu. V nesreči se ni nihče poškodoval, policisti pa so še ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,34 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi
kršitev izrekli globo.

8. 6. dopoldne se je zgodila prometna nesreča v Metliki, ko je 76-letni voznik osebnega avtomobila pri vključevanju na prednostno cesto odvzel prednost 43-letni voznici. V nesreči se je voznica lažje poškodovala. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,49 miligramov alkohola.

Trebanjski policisti so bili 8. 6. nekaj po 20. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh avtomobilov v kraju Breza. Ugotovili so, da je nesrečo povzročila 29-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčila v avtomobil, ki ga je vozil 30-letni voznik. Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega 1,01 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovana peška
9. 6. nekaj po 8. uri se je zgodila prometna nesreča na Topliški cesti v Novem mestu, kjer je 37-letni voznik osebnega avtomobila pri vožnji vzvratno trčil v peško, ki je nepravilno prečkala cesto izven prehoda za
pešce. Lažje poškodovano peško so reševalci odpeljali v bolnišnico. Obema udeležencema nesreče bodo policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Novomeški policisti so 7. 6. popoldne, med kontrolo naselja v okolici Novega mesta, ustavili voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da 24-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je
neregistriran in nezavarovan avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,66 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Krško so 9. 6. zvečer v Krškem ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola. Vozil je
neregistriran avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.