kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
07.10.2019 13:31

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 181 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 665 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 18 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 34-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahkih telesnih poškodb, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST
Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Metlika so bili 4. 10. nekaj pred 17. uro obveščeni o prometni nesreči na cesti med Krasincem in Podzemljem. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 46-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčila v avtomobil, ki ga je vozil 35-letni voznik. Povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala in med vožnjo ni uporabljala varnostnega pasu, je imela v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola. Policisti bodo o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Krški vasi so policisti 5. 10. okoli 8.30 ustavili voznika osebnega avtomobila Opel vectra. Med postopkom so ugotovili, da 44-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,09 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nesrečo povzročil motorist

Sevniški policisti so bili 6. 10. okoli 19.30 obveščeni o prometni nesreči med Tržiščem in Sevnico. Ugotovljeno je bilo, da je 15-letni motorist v križišču zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozila 51-letna voznica. Motorist, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, se je v nesreči lažje poškodoval. Motorno kolo so policisti zasegli in o prometni nesreči z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Brezovici pri Mirni je 4. 10. popoldne nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in našel ter odtujil dve pištoli in okoli 200 evrov.

V Kuzarjevem Kalu je med 3. 10. in 5. 10. nekdo skozi balkonska vrata vlomil v zidanico in odtujil oblačila in tri steklenice alkoholne pijače. Lastnika ocenjuje, da je oškodovan za 1000 evrov.


Na parkirnem prostoru v okolici Trebnjega je 6. 10. nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil denarnico z denarjem in dokumenti. Škode je za okoli 700 evrov. Prav tako 6. 10. je na parkirnem prostoru v Trebnjem neznanec iz avtomobila odtujil nahrbtnik z denarjem in dokumenti. Lastnico je oškodoval za več kot 1000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Brežiški policisti so v noči na 6. 10. pri Obrežju ustavili in kontrolirali osebni avtomobil avstrijskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka pa še potekajo.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 5. 10. popoldne na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli dva državljana Pakistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PMP Dobova so 6. 10. dopoldne med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo v odprtih vagonih izsledili sedem tujcev, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. Po zaključenem postopki so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med 4. 10. (od 6. ure) in 7. 10. (do 6. ure) so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 79 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 29 državljani Pakistana, 19 državljani Afganistana, 16 državljani Bangladeša, sedmimi državljani Maroka, po dvema državljanoma Sirije, Iraka in Kosova, državljanom Palestine in državljanom Turčije še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Požar

Policisti PP Novo mesto so bili 5. 10. popoldne obveščeni o požaru gospodarskega poslopja v Poljanah pri Mirni Peči. V požaru, ki je zajel notranjost objekta in ostrešje hleva in kozolca, je zgorelo več delovnih strojev. po prvih ocenah je za okoli 50.000 evrov škode. V požaru ni bil nihče poškodovan, tudi živali so uspeli pravočasno rešiti iz hleva. Okoliščine oziroma vzrok za nastanek požara policisti še preiskujejo.