Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto, Boštanj, Krško, Črnomelj

Povzročiteljica nesreče v Boštanju pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
09.03.2021 10:33

Sevniški policisti so bili včeraj nekaj pred 12. uro obveščeni o prometni nesreči na cesti med Boštanjem in Radečami. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 37-letna voznica osebnega avtomobila vozila proti Boštanju in zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom ter zapeljala s ceste po brežini.

Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v zdravstveni dom. Policisti so še ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,79 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Odklonil preizkus alkoholiziranosti
Okoli 21.30 so policisti PP Novo mesto na območju Malega Slatnika ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Petelinjeku, kjer so ga ustavili. 49-letnemu kršitelju so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. 

Udeleženec cestnega prometa, ki mu policist odredi preizkus s sredstvi ali napravami za ugotavljanje alkohola, mora ravnati po odredbi policista. Če preizkus odkloni, policist vozniku prepove nadaljnjo vožnjo, vozniku motornega vozila pa tudi začasno odvzame vozniško dovoljenje. Z globo najmanj 1.200 evrov se kaznuje za prekršek voznik, učitelj vožnje ali spremljevalec, ki ravna v nasprotju s policistovo zahtevo ali odredbo. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.


Voznik, za katerim vozi policijsko vozilo, ki daje znak z modro svetilko in kratek zvočni znak s sireno, mora postopno zmanjšati hitrost in ustaviti ob robu ali zunaj vozišča. Voznik in potniki ne smejo izstopiti iz oziroma z vozila, dokler jim policist tega ne dovoli. Voznik motornega vozila se za prekršek kaznuje z globo 500 evrov, izreče se mu tudi 5 kazenskih točk.

Tatvina vozila
Z dvorišča stanovanjske hiše v Budni vasi na območju PP Sevnica je v noči na 8. 3. nekdo odtujil osebni avtomobil Citroen Xara Picasso, bele barve, registrskih oznak KKFZ-067.

Poskus vloma
V kraju Vrh pri Površju na območju PP Krško je nekaj pred 20.30 nekdo skozi vrata terase poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V notranjost hiše ni uspel priti, povzročil je le premoženjsko škodo, povzročeno z vlomom.

Tatvina
Med 6. 3. in 8. 3. je v Kanižarici na območju PP Črnomelj nekdo iz zabojnika odtujil okoli 500 kilogramov odpadnih bakrenih kosov.