Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Krško, Novo mesto

FOTO: Požar uničil nenaseljeno hišo v Vinjem Vrhu

Piše: R.K.

Čas objave:
29.04.2021 08:00

Ob 23.47 je v naselju Vinji Vrh v občini Šmarješke Toplice gorela nenaseljena hiša. Gasilci PGD Šmarjeta, Bela Cerkev, Orešje in Zbure so pogasili požar in objekt pregledali s termo kamero. Hiša je bila v požaru uničena.

Ob 14.29 je v Zalokah v občini Krško občan pri zemeljskih delih našel topovsko granato, kalibra 45 mm, ruske izdelave, ostanek iz 2. svetovne vojne. Nevarno najdbo sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske ter Gorenjsko in Ljubljanske regije na varnem kraju uničila. Obveščene so bile pristojne službe.


Ob 18.55 sta v Rozmanovi ulici v Novem mestu trčila osebno vozilo in električni skiro. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju oskrbeli eno poškodovano osebo in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 20.28 je v naseljih Metni vrh, Čanje, Zabukovje nad Sevnico, Žurkov dol v občini Sevnica zaradi okvare na daljnovodu Sevnica prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo. Delavci Elektra Celje so okvaro odpravili okoli 23.40.

Ob 20.48 so v Vrhpolju pri Šentvidu v občini Ivančna Gorica, gorele veje in zapuščena bivalna prikolica. Požar so pogasili gasilci PGD Šentvid pri Stični in Stična.