mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Sevnica, Razbor

Gasilci so imeli znova polne roke dela s požari

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.03.2019 00:26

Včeraj popoldan je v naselju Razbor v občini Sevnica, na težko dostopnem terenu v gozdu gorelo suho listje, podrast, ter manjša in suha drevesa. Gasilci PGD Sevnica, Breg, Loka pri Zidanem Mostu in Boštanj so požar na površini okoli štiri hektarje pogasili. Na gasilski straži pa so ostali gasilci PGD Breg.

Gasilci PGD Sevnica so že dopoldan gasili tudi požar ob železniški progi v Sevnici, kjer je gorela suha trava in podrast. Prav tako je suha trava zagorela ob železniški progi v bližini ulice Sela v Straži, pogasili so jo gasilci PGD Dolenja Straža. V Šmihelu je zagorelo pri železniškem prehodu in ob robu gozda, ob železnici so  gasilci PGD Šmihel gasili požar na površini približno 25 kvadratnih metrov, ob gozdu pa na približno 500 kvadratnih metrih.Na Mirnopeški cesti pri odcepu za Kuzarjev Kal je gorelo okoli pol osme zvečer in nato še tri ure kasneje pri Elektru. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence. V bližini naselja Hudeje v občini Trebnje je gorela suha trava in podrast ob robu gozda. Gasilci PGD Trebnje in Račje selo so omejili in pogasili požar na površini približno 40 kvadratnih metrov. Ponoči, nekaj po polnoči pa so se na intervencijo odpravili še gasilci PGD Črnomelj in pogasili ogenj na Belokranjski cesti v Črnomlju, kjer je gorela brežina pri železniškem nadvozu. 

Še vedno velja velika požarna ogroženost

Naj ob tem spomnimo, da je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglasila prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja, razglašene 25. februarja 2019, v občinah na območju Izpostav Uprave RS za zaščito in reševanje Kranj, Celje, Slovenj Gradec, Maribor, Ptuj in Murska Sobota ter v občinah Bovec, Kobarid in Tolmin na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Nova Gorica. 
V preostalih občinah na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Nova Gorica ter v občinah na območju Izpostav Uprave RS za zaščito in reševanje Ljubljana, Trbovlje, Brežice, Novo mesto, Postojna in Koper velika požarna ogroženost naravnega okolja še naprej ostaja v veljavi.