Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

Poziv očividcem prometne nesreče v Dečnem selu

Piše: R.K.

Čas objave:
05.05.2023 08:50

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v četrtek 5.maja posredovali v 84 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 274 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval kolesar, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli moped kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih
in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, goljufije, poškodovanja tuje
stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poziv očividcem prometne nesreče v Dečnem selu

Ob 17.09 so bili obveščeni o prometni nesreči na cesti v Dečnem selu, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v kolesarja in nadaljeval z vožnjo. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih brežiških policistov naj bi voznik kombija znamke Volkswagen rjavo zlate barve peljal iz smeri Globokega proti Dečnem selu in zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v kolesarja. Slednji je padel in se hudo poškodoval, voznik kombija pa je z vožnjo nadaljeval. Zaradi razjasnitev vseh okoliščin pozivamo voznika kombija, ki je bil udeležen v nesreči, in morebitne očividce, da pokličejo na številko 113 ali na PP Brežice na številko 07 466 0300.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na Medičevi ulici v Novem mestu je med 2. 5. in 4. 5. nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je po oceni oškodovanca povzročil za okoli 3.500 evrov škode.

Z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Mali Trn (PP Krško) je neznanec odtujil bakren kotel za žganjekuho.

V Krškem so neznanci iz ograjenega skladiščnega prostora podjetja odtujili električne vodnike v vrednosti okoli 10.000 evrov.

V naselju Brege na območju PP Krško je med 4. 5. in 5. 5. nekdo vlomil v pomožni objekt ob počitniški hiši in odtujil tri žage in akumulator. Lastnika je oškodoval za 900 evrov.

V noči na 4. 5. je v naselju Blato na območju PP Trebnje neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil motorno žago.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Okoli 21. ure so policisti PP Novo mesto posredovali v naselju Prapreška pot, kjer naj bi prišlo do pretepa. Na kraju so vzpostavili javni red in mir in ugotovili, da je 19-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola, udaril moškega in ga žalil. Zoper kršitelja, ki se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Okoli 15.30 so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili osebni
avtomobil slovaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Gruzije v vozilu prevaža osem državljanov Turčije, ki so
nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Turčije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Jesenice na
Dolenjskem, Gabrje pri Dobovi) izsledili in prijeli 11 državljanov Nepala, devet državljanov Pakistana, devet državljanov Maroka, štiri državljane Indije, tri državljane Alžirije in državljana Rusije in na območju PP Črnomelj (Dolenjci) pet državljanov Turčije in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.