Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Prazniki v znamenju nasilja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.11.2012 11:22

Družinsko nasilje se je med prazniki kot poročajo policisti razplamtelo. Nad nemočne družinske člane so se spravili z grožnjami, pestmi, nožem.

Črnomelj: Pretepal partnerko pred otroci
Črnomaljski policisti so v sredo v naselju v okolici Črnomlja posredovali zaradi nasilja v družini. 26-letni nasilnež je ob prisotnosti otrok izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Osumljenec jo je pretepal, brcal in vanjo metal inventar. Razbijal je stole, vrata in stekla na oknih. Policisti so še ugotovili, da nasilnež že dalj časa izvaja nasilje nad partnerko, saj naj bi jo že večkrat pretepel. Izrekli so mu prepoved približevanja žrtvam zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njihovo življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepi so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o ukrepu. Osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Novo mesto: Nasilneža pridžali, ko je opit povzročil prometno nesrečo
O nasilju v družini so bili v sredo obveščeni tudi novomeški policisti. 33-letni osumljenec iz okolice Novega mesta naj bi že dalj časa izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko in ji preprečeval, da bi poiskala pomoč. Tudi v preteklih dneh jo je pretepal in ji grozil, da jo bo ubil. Policisti so odvzeli prostost osumljencu, ki je 31. 10. popoldan povzročil prometno nesrečo v okolici Trebnjega. Odklonil je tudi preizkus alkoholiziranosti. Policisti so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja in obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika. Zaradi kršitev so na sodišče naslovili obdolžilni predlog, na tožilstvo pa bodo podali ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Brežice: Z nožem nad partnerko
Brežiške policiste je 31. 10. zvečer na pomoč poklicala žrtev nasilja v družini. 52-letni nasilnež se je sprl s partnerko in ji z nožem grozil, da jo bo ubil. Ko je skušala poklicati na pomoč, ji je razbil telefon in odšel s kraja. Policisti so osumljenca izsledili in mu izrekli prepoved približevanja žrtvi. Po zaključenem postopku ga bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Šentjernej: Oče in sin nad mamo
Šentjernejski policisti bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini ovadili 46-letnega in 24-letnega nasilneža, ki sta izvajala fizično in psihično nasilje nad ženo oziroma mamo. 46-letni osumljenec je kraj zapustil pred prihodom policistov, 24-letnemu osumljencu pa so odvzeli prostost in ga pridržali. Izrekli jima bodo prepoved približevanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.