ruski tank, vojna v ukrajini Svet24.si

Britanski obveščevalci: Rusija v Ukrajini ...

lunin mrk Svet24.si

Ste nastavili ure? Če bo vreme naklonjeno, bo ...

20220201-01107009 Necenzurirano

Sezona majskih hroščev #kolumna

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic Ekipa24.si

Lukaaaaaaa! Kar je Dončić naredil Phoenixu na 7....

sandi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Sandi poniknil, kaj se ...

Stožice navijači Ekipa24.si

Kaos v Stožicah! Navijači vdrli na igrišče, ...

Kronika Grosuplje

Pred policisti pobegnil, ujeli so ga šele v slepi ulici

Piše: STA

Čas objave:
07.02.2019 13:53

Grosupeljski policisti so včeraj zvečer pri nadzoru prometa v Ivančni Gorici ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je med postopkom preverjanja podatkov pobegnil. Pospešeno je odpeljal v smeri Stične. Policistom pa ga je uspelo ustaviti šele, ko je zapeljal v slepo ulico, pa še potem se je do policistov nedostojno vedel.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so moškega policisti poskusili ustaviti s predpisanimi zvočnimi in svetlobnimi znaki, a jih ni upošteval. Med vožnjo pa je storil več kršitev cestno prometnih predpisov.

Šele ko je v Stični zapeljal v slepo ulico, so ga policisti uspeli obvladati, pri čemer so uporabili prisilna sredstva. Za voznika so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je odklonil. Ugotovili so tudi, da moški nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Zasegli so mu vozilo, voznik pa je nato začel kršiti javni red in mir in se nedostojno vesti do policistov. Ker na ukaz policistov s kršitvijo ni prenehal, so zanj odredili pridržanje. Zaradi kršitev zakon o pravilih cestnega prometa in zakona o varstvu javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog, prav tako bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče zaradi kršitve določil zakon o voznikih.