Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Matej Kravcar Njena.si

V Trebnjem pokopali slovenskega glasbenika

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Kronika Metlika

Policisti zasegli večjo količino petard, orožje, strelivo in konopljo

Piše: STA

Čas objave:
28.12.2019 21:40

Metliški policisti so na podlagi odredb sodišč v torek, v okolici Metlike, opravili hišno preiskavo zaradi sumov prekrškov in kaznivih dejanj. Pri hišni preiskavi so policisti zasegli različno orožje, strelivo, konopljo in laboratorij za gojenje konoplje, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Pri hišni preiskavi so zasegli skupaj 129 petard različnih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk. Ker gre za prepovedane petarde bodo zoper 37-letnico uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, za kar je zagrožena globa od 400 do 1200 evrov.

Pri hišni preiskavi so zasegli še pištolo in brzostrelko z dvema nabojnikoma z naboji ter več kot 350 nabojev različnih kalibrov za avtomatsko in polavtomatsko orožje.

Odkrili so tudi prirejen prostor za gojenje konoplje in zasegli 22 rastlin konoplje, skupaj z opremo. Zaseženo konopljo so poslali v analizo na nacionalni forenzični laboratorij. V primeru pozitivnega rezultata analize konoplje bodo 37-letnico kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, kar se kaznuje z zaporom od enega do 10 let.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva bodo kazensko ovadili še 47-letnika, ki so mu na istem naslovu med hišno preiskavo zasegli omenjeno orožje in strelivo, za katere niso imeli dovoljenja in jih ne bi smeli imeti v posesti, so zapisali na policiji.

37-letnici so metliški policisti sicer 17. decembra v večernih urah že zasegli 1401 petardo. 37-letnico so policisti kontrolirali med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini Rosalnic. Zaradi kršitve zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih so že takrat zoper njo uvedli postopek o prekršku, so spomnili v sporočilu za javnost.