Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Pretep, nasilje, opiti vozniki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.11.2012 11:52

V Sevnici in Šentjerneju policisti nad nasilneža, 19-letniku zasegli avto, pred tem se je spravljal nad osebje lokala na Otočcu.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 25 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval pešec, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala materialna škoda. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli osebni avtomobil. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov ni pomiril. V Krškem in Šentjerneju so dvema nasilnežema izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvam. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe in tatvin. Posredovali so zaradi povoženja divjadi, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

HUDO POŠKODOVAN PEŠEC


Že včeraj smo v pregledu dogodkov omenili prometno nesrečo z udeležbo pešca in voznice osebnega avtomobila v kraju Hrast pri Vinici, ki se je zgodila 22. 11. ob 7.40.

Črnomaljski policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 36-letna voznica osebnega avtomobila vozila po regionalni cesti iz Vinice proti Črnomlju. Ko je pripeljala v bližino avtobusnega postajališča, je na cesto nenadoma stopil pešec, ki je tik pred tem izstopil iz avtobusa. Voznica je trčila v 39-letnega pešca, ki je po trku obležal na cesti. Pešca so s številnimi hudimi poškodbami reševalci odpeljali v bolnišnico.

NOVOMEŠKI POLICISTI PO PRIJAVI KRŠITELJU ZASEGLI AVTOMOBIL

Novomeški policisti so bili 22. 11. nekaj pred 19. uro obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v lokalu na Otočcu, kjer se je pijan kršitelj nedostojno vedel do osebja lokala. Policisti so 19-letnemu kršitelju izdali plačilni nalog. Nekaj pred 21. uro so med kontrolo prometa v okolici Otočca s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki njihovih znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Kršitelj med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom in ob spremembi smeri vožnje ni uporabljal smerokazov. Izsledili so ga v naselju, v okolici Otočca in ugotovili, da gre za 19-letnika, ki so ga obravnavali zaradi kršitve javnega reda in miru. Večkratni kršitelj cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil neregistriran osebni avtomobil Honda civic. V litru izdihanega zraka je imel 0,64 miligramov alkohola. Policisti so začasno zasegli osebni avtomobil, za katerega je registracija potekla že v mesecu februarju in odvzeli registrske tablice. Zaradi številnih kršitev so mu izdali plačilni nalog v višini 2440 evrov in na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

POVZROČITELJ PROMETNE NESREČE POD VPLIVOM ALKOHOLA


22. 11. nekaj pred 7. uro se je zgodila prometna nesreča v naselju Gorenja Brezovica, v okolici Šentjerneja. 38-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi vožnje po levi strani trčil v avtomobil 19-letnega voznika. Tega je po trčenju odbilo na nasprotni vozni pas, kjer je oplazil avtomobil 51-letne voznice. V nesreči se je lažje poškodoval 19-letni voznik. Policisti so povzročitelju nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti. Zoper 38-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,24 miligramov alkohola, bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

NASILJE V DRUŽINI V KRŠKEM

Krški policisti so 22. 11. popoldan 50-letnemu moškemu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Zbrali so obvestila in ugotovili, da naj bi nasilnež že dalj časa izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo. 21. 11. jo je ponovno pretepel in poškodoval in ji grozil, da jo bo ubil. Žrtev je morala zaradi poškodb poiskati zdravniško pomoč. Policisti bodo osumljenca ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

V SEVNICI PRETEP

Krški policisti so bili 22. 11. nekaj po 22. uri obveščeni o pretepu v zasebnem prostoru, kjer naj bi bila ena oseba poškodovana. Reševalci so lažje poškodovanega moškega odpeljali v bolnišnico. Po prvih ugotovitvah policistov sta se sprla in stepla dva moška, stara 45 in 40 let, ki sta bila pod vplivom alkohola. Policisti so odvzeli prostost 45-letnemu moškemu, ki je po glavi poškodoval 40-letnega moškega. Po zaključenem postopku ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

V ŠENTJERNEJU PRIDRŽAN KRŠITELJ

Policisti so 22. 11. okoli 23. ure posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v naselju, v okolici Šentjerneja, kjer so se sprli prebivalci naselja in grozili drug drugemu. Policisti so vzpostavili javni red in mir in odvzeli prostost 21-letnemu kršitelju, ki ni upošteval njihovih ukazov in je nadaljeval s kršitvijo. Izdali mu bodo plačilni nalog.