profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

furlan puhar Reporter.si

Kučanova tajnica Špela napadla Alenko Puhar: ...

bogatinov Ekipa24.si

Znana je kazen za Oliverja Bogatinova zaradi ...

Voditeljska ekipa Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak Odkrito.si

Svet24TV: »Vsako uro terjamo odgovore!«

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Kronika

Prevažali državljane Turčije

Piše: R.K.

Čas objave:
16.03.2023 08:01

Včeraj so policisti na območju Obrežja nekaj po 10. uri ustavili osebni avtomobil romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni državljan Romunije in 19-letna državljana Romunije v vozilu prevažata dva državljana Turčije, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo.

Državljanoma Romunije so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postope z državljanoma Turčije še poteka.

Včeraj okoli 14.30 so prav tako na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi A6, hrvaških registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da trije državljani Hrvaške v avtomobilu prevažajo dva državljana Turčije, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Trojici so odvzeli prostost in zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljana Turčije sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 13 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Rusije, šest državljanov Kube, šest državljanov Indije, pet državljanov Maroka, štiri državljane Pakistana, tri
državljane Nepala, tri državljane Šrilanke, dva državljana Turčije in državljana Alžirije in v Novem mestu državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.