evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Kronika Novo mesto

Pri delu v gozdu umrla 13-letna deklica

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.07.2015 13:17

Na Čatežu se je včeraj pri delu v gozdu poškodovala deklica, ki je zaradi hudih poškodb umrla.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 129 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja listin, vlomov in tatvin.

NESREČE PRI DELU

V NESREČI UMRLA 13-LETNA DEKLICA

Policisti so bili 30. 6. okoli 13.30 obveščeni o nesreči pri delu v gozdu v kraju Čatež, kjer naj bi se huje poškodovala deklica. Na kraj so bili takoj napoteni reševalci in policisti. Reševalci so hudo poškodovano 13-letno deklico odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb kasneje umrla.

Novomeški kriminalisti so opravili ogled kraja nesreče in zbrali obvestila. Ugotovili so, da je 56-letni moški v gozdu podiral drevesa, poškodovana v žledolomu. Z njim je bila tudi mladoletna hči. Med podiranjem enega izmed dreves je deblo zadelo krošnjo drugega drevesa. Kasneje se je veja tega drevesa odlomila in z višine več kot desetih metrov padla na deklico.

Kriminalisti bodo po zaključeni preiskavi o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

POŠKOVAN DELAVEC


V noči na 1. 7. so bili krški policisti obveščeni o nesreči pri delu v podjetju v Senovem. Poškodovanega 45-letnega delavca so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli opekline po telesu. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo. Po prvih ugotovitvah naj bi se vnela barva, ogenj pa je zajel delavca. Policisti so o nesreči obvestili preiskovalno sodnico, okrožno državno tožilko in pristojnega inšpektorja za delo. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

PROMETNA VARNOST

HUDA PROMETNA NESREČA V BREŽICAH


30. 6. nekaj pred 14.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti med Globokim in Pišecami. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila BMW vozil iz Pišec proti Globokem. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Avtomobil se je pričel prevračati, voznik, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, pa je med prevračanjem padel iz vozila. Hudo poškodovanega so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Neprilagojena hitrost na dolenjskih, posavskih in belokranjskih cestah tudi v letošnjem letu ostaja eden najpogostejših vzrokov prometnih nesreč. V letu 2015 so na našem območju prehitri vozniki povzročili 133 prometnih nesreč, v katerih se je 11 oseb huje telesno poškodovalo in 55 lažje. V teh prometnih nesrečah je bil vsak šesti povzročitelj prometne nesreče pod vplivom alkohola.

ŠTEVILNE KRŠITVE CESTNOPROMETNIH PREDPISOV

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so 30. 6. nekaj po 19. uri v okolici Mirne vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Fiat punto. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal izpita B kategorije. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola (1,06 g/kg). Vozil je neregistriran avtomobil za katerega nima sklenjenega obveznega zavarovanja. Avtomobil tehnično ni bil brezhiben, kršitelj pa med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Policisti so mu avtomobil zasegli in zaradi številnih kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog v znesku 2290 evrov. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili tudi sodišče.

KRIMINALITETA

ZALOTILI TATOVA

Policisti Policijske postaje Novo mesto so bili 30. 6. okoli 21. ure obveščeni, da so neznanci na Kandijski cesti v Novem mestu vlomili v zabojnik in kradejo oblačila. Na podlagi opisa vozila so policisti izsledili in prijeli 43-letnega osumljenca in 38-letno osumljenko. Ukradena oblačila so jima zasegli in ju bodo po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

VLOM

V noči na 30. 6. je neznanec v Črnomlju vlomil v objekt športnega kluba in odtujil gotovino in živila. Klub je oškodovan za 160 evrov.

Tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik o nesreči v gozdu