pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Zagreb

Pri Rovinju se je utopil 69-letni Slovenec

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
04.08.2015 14:36

V turističnem naselju v Rovinju se je v ponedeljek utopil 69-letni slovenski državljan, je danes sporočila policijska uprava hrvaške Istre.

To je že druga letošnja slovenska žrtev v morju v hrvaški Istri, potem ko se je konec junija pri Umagu utopil 74-letnik. Od začetka leta so na največjem hrvaškem polotoku zabeležili šest utopitev.

Hrvaški policisti so sporočili, da se je nesrečni 69-letnik utopil nekaj pred 12. uro. Neuspešni so bili poskusi njegove oživitve, ki so jih sprožili najprej kopalci, potem pa tudi zdravniki, so zapisali na spletni strani policijske uprave.

Da bi se izognili novim tragičnim dogodkom, so hrvaški policisti znova objavili nekaj nasvetov za varnejše kopanje.

Med drugim so svetovali, naj obiskovalci izberejo tiste plaže, ki so urejene in omejene z bojami ter imajo reševalno službo. Če plaže niso zavarovane z bojami, pa naj ne plavajo več kot 100 metrov daleč od obale.


Vnovično so pozvali kopalce, naj ne iščejo osvežitve v morju, če so pod vplivom alkohola in mamil, ali neposredno po obroku oziroma če so bili dlje časa na soncu.

Spomnili so tudi, da se je treba izogibati skakanju v morje ob obali, ki za to ni urejena, ter da je v primeru valov nevarno plavati daleč od obale ter da nikakor ne smejo plavati proti plovilom.

Posebej so opozorili starše, naj nadzirajo svoje otroke v morju, slabše plavalce pa, naj se držijo bolj izkušenih. Če opazite, da je kdo v nevarnosti v morju, pa čim prej pomagajte ali pa poiščite pomoč, so še zapisali na spletni strani istrske policije.