pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika

Pridržali kršitelja, obravnavali tatvine

Piše: R.K.

Čas objave:
09.02.2022 13:38

Policisti so od zadnjega poročanja na številko policije 113 sprejeli 151 klicev, od tega je bilo 41 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Vlomi in tatvine
V Smolenji vasi so neznanci izkoristili odsotnost domačih v času od druge ure popoldne pa do sedme ure zvečer ter vlomili v hišo. Pregledali so prostore in odšli z nekaj zlatnine, največ škode pa je bilo storjene na
vratih in oknih, ki so jih poškodovali pri vlamljanju. Skupaj naj bi tako bilo za vsaj tri tisoč evrov škode.

Na Goriški gori so v zadnjih dneh storilci na silo vstopili v gospodarsko poslopje poleg zidanice. Po prvih ugotovitvah niso odnesli nič, a kljub temu povzročili za nekaj sto evrov škode.

V Drgančevju so novomeški policisti opravili ogled kraja vloma in tatvine hidravličnega kladiva znamke Haner. Kot kaže so storilci odstranili obešanko ograjenega območja skladišča in odnesli omenjeno hidravlično kladivo, vredno okoli 2500 evrov.

Prometna varnost
Sevniški policisti so zvečer v Boštanju ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila iz Sevnice. V postopku so ugotovili, da je vozil avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja, saj so mu ga nekaj mesecev nazaj odvzeli. Avtomobil so mu zasegli. 

Krški policisti so v Hresteku kontrolirali 52-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,76 mg/l alkohola v izdihanem zraku (1,6 promila). Voznik se z rezultatom ni strinjal in je nakazal namero, da se bo peljal naprej, zato so ga policisti vklenili in odpeljali na strokovni pregled, nato pa v pridržanje. Med postopkom so še ugotovili, da je pred tem kršil javni red in mir v zasebnem prostoru in mu tudi za to kršitev napisali plačilni nalog.