Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto/Krško

Pridržali opitega 21-letnika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.01.2013 11:28

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih štiriindvajsetih urah intervenirali v 38 nujnih primerih. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda.

Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Metliki pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

VLOMA

16. 1. je na parkirnem prostoru v Novem mestu neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil dve torbici. Lastnica ocenjuje škodo na okoli 1000 evrov.

V noči na 17. 1. je nekdo v Brežicah vlomil v zdravstveno ustanovo in odtujil prenosno blagajno, v kateri je bilo 50 evrov.

PRIDRŽAN VOZNIK

Krški policisti so v noči na 17. 1. med kontrolo prometa na avtocestnem postajališču zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus 21-letnemu vozniku. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola. Voznika so odpeljali v prostore za pridržanje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

POSKUS IZMIKA MEJNI KONTROLI

16. 1. okoli 16. ure je na mejnem prehodu Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal 41-letni državljan Srbije, voznik tovornega vozila s priklopnikom. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in v tovornem prostoru našli skrita dva tujca. Med postopkom so ugotovili, da sta se skušala izogniti mejni kontroli dva državljana Afganistana, stara 24 in 21 let. Po zaključenem postopku so tujcema zavrnili vstop in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

NEZAKONIT PREHOD DRŽAVNE MEJE

Policisti postaje mejne policije Dobova so 16. 1. okoli 20. ure v bližini mejnega prehoda izsledili 30-letnega državljana Albanije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Ugotovili so, da je prebrodil reko Sotlo v bližini mejnega prehoda Rigonce. Tujca so pridržali, po zaključenem postopku pa ga bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

ZASEGLI BAJONET

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so 16. 1. med opravljanem temeljite mejne kontrole pri 30-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine našli in zasegli bajonet za vojaško puško, ki ga je imel pripetega okoli pasu. Zoper tujca so izdali odločbo zaradi kršitev določil Zakona o orožju.