pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika Murska Sobota/Ljubljana

Prijeli moškega, ki je poskušal ubiti ženo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
06.08.2015 10:20

Murskosoboški policisti so okrog 9. ure na območju naselja Nasova izsledili 46-letnega moškega, ki je v ponedeljek v osebnem avtomobilu kot sopotnik med vožnjo poskušal z nožem ubiti svojo 36-letno ženo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota. Ljubljanski policisti pa medtem še iščejo oboroženega pogrešanega 29-letnega Davida Palirja.

Policisti so 46-letniku odvzeli prostost, zdaj pa ga bodo zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, so še zapisali na PU Murska Sobota.

46-letnika so sicer v sredo popoldan iskali tudi potapljači in gasilci na reki Muri od Apač navzdol do Veržeja, a akcija ni obrodila sadov, zato so z iskanjem danes nadaljevali policisti več policijskih postaj in vodniki policijskih psov.

Moški je v ponedeljek po napadu zapustil avtomobil in zbežal, njegovo ženo pa so lažje poškodovano odpeljali v murskosoboško bolnišnico, iz katere so jo po nekaj urah odpustili.

Ljubljanskim policistom pa še vedno ni uspelo vzpostaviti stika z 29-letnim Davidom Palirjem, ki je pogrešan od torka popoldne. Domačini pa so ga nazadnje oboroženega opazili v torek na območju Sneberij.


29-letnika so v preteklih dveh dneh na območju Sneberij iskali s pomočjo policijskega helikopterja, v akcijo pa je bil vključen še policijski pogajalec. Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, policisti ves čas izvajajo aktivnosti iskanja, helikopter pa danes v iskanje ni vključen.

Pogrešani je imel po zadnjih podatkih oblečeno belo majico s kratkimi rokavi in temnejše kratke hlače. Po glavi je obrit, visok pa približno 180 centimetrov. Večje nevarnosti po podatkih policije za družbo ne predstavlja, vendar ne gre zanemariti dejstva, da je oborožen.

Vse, ki bi pogrešanega opazili, policisti pozivajo, da jim to sporočijo na najbližjo policijsko postajo, telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.