janez janša Svet24.si

Janša naredil analizo in napovedal prihodnost

papež frančišek Svet24.si

Napadena spletna mesta Vatikana: "To so ruski ...

matej tonin, janez janša Necenzurirano

Od Kučanovega sina do "najboljše vlade"

predsedniske volitve pirc musar logar pl Reporter.si

To je najverjetnejši scenarij za Anžeta Logarja:...

Gabrielle Reece Ekipa24.si

Ena najbolj atraktivnih športnic, ki se je ...

christine-mcvie1 Odkrito.si

Poslovila se je legendarna glasbenica

kidd Ekipa24.si

Luka, ne bodi tako ... Uh, kaj je trener Dallasa ...

Kronika Novo mesto

Prijeli osumljenca, ki je na območju Novega mesta vlamljal v vozila

Piše: R.K.

Čas objave:
30.11.2021 12:01

Policisti PP Novo mesto so v mesecu oktobru in novembru obravnavali več vlomov v osebna vozila.

V večini primerov so ugotovili, da so bili oškodovani lastniki, ki so na vidnih mestih v vozilu brez nadzora puščali denarnice in druge vrednejše premete, v nekaj primerih pa vozila pustili celo odklenjena. Osumljenec je poleg denarja odtujeval tudi bančne kartice, s katerimi je opravil več dvigov denarja.

Z intenzivnim zbiranjem obvestil in drugimi preiskovalnimi ukrepi so policisti pridobili dovolj uporabnih podatkov in potrdili, da je kaznivih dejanj vlomov osumljen 39 letni moški z območja Novega mesta. Storilca so izsledili, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Na podlagi odredbe sodišča so na pri njem opravili hišno preiskavo, med katero so našli in zasegli predmete, ki jih je uporabil ob storitvi teh dejanj in več predmetov, ki jih je ukradel. Zoper osumljenca so na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj tatvine.

Policisti ugotavljajo, da so žrtve vlomov v vozila največkrat občani, ki na vidnih mestih v vozilih nezavarovane puščajo različne predmete, kot so torbice, denarnice, mobilni telefoni in računalniki. Storilci vlamljajo predvsem v večernih in nočnih urah na način, da razbijejo stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročijo tudi premoženjsko škodo na vozilu.
Občane pozivajo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Svetujejo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov in vozila zaklepajo. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru bistveno večja kot
vrednost odtujenih predmetov.