kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili mejo

Piše: R.K.

Čas objave:
19.07.2022 10:49

Policisti PU Novo mesto so včeraj intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 217 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostnih naprav, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 17. 7. in 18. 7. je v Veliki Loki na območju PP Trebnje nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi priprto okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in nakit. Okoliščine kriminalisti še preiskujejo. 

V Vinji vasi na območju PP Novo mesto je med 17. 7. in 18. 7. neznanec s pašnika odtujil električnega pastirja.

Med 10. 7. in 18. 7. je v Kostanjevici na Krki nekdo vlomil v garažo ob stanovanjski hiši in odtujil gokart.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Okoli 22.30 so policisti pri Mostecu na območju PP Brežice ustavili voznika osebnega avtomobila srbskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni državljan Turčije v vozilu prevaža državljana Afganistana in šest državljanov Iraka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 

V Slovenski vasi so okoli 23. ure ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. 30-letni državljan Hrvaške je v avtomobilu prevaža šest državljanov Indije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Turčije in državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli osebna avtomobila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Indije in Iraka še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Črnomelj (Tanča Gora) izsledili in prijeli tri državljane Gvineje, državljana Pakistana, državljana Toga, državljana Gana in državljana Burkine Faso in na območju PP Brežice(Prilipe) štiri državljane Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.