Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Krško, Brežice, Črnomelj

Prijeli štiri sprovajalce in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Piše: R.K.

Čas objave:
13.08.2021 10:26

Včeraj nekaj pred 15. uro so policisti na avtocesti pri Biču ustavili osebni avtomobil koprskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni državljan Srbije v vozilu prevaža dva državljana Bangladeša in tri državljane Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Pri naselju Dobe (PP Krško) so policisti prijeli 13 državljanov Bangladeša in državljana Pakistana. V okolici so prijeli 26-letnega državljana Bosne in Hercegovine, voznika osebnega avtomobila Opel signum švicarskih registrskih in 27-letnega voznika iz Ukrajine z osebnim avtomobilom BMW, romunskih registrskih oznak.

Na območju Kočevskih Poljan so ustavili kombi Opel vivaro. Med postopkom so ugotovili, da 41-letni osumljenec iz Pirana v vozilu prevaža 14 državljanov Bangladeša.


Sprovajalcem, ki so tujcem nudili pomoč pri nezakonitem prehodu državne meje in jih nameravali prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s 33 tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Loč (PP Brežice) izsledili in prijeli osem državljanov Afganistana, pri Griču pri Dobličah (PP Črnomelj) državljana Pakistana, v bližini Jesenic na Dolenjskem (PP Brežice) državljana Afganistana, Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.