kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Dva mladoletnika v Dobruški vasi poškodovala več vozil

Piše: R.K.

Čas objave:
11.11.2021 11:57

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 218 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Sevnici zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Kršitelju zasegli avtomobil
Sevniški policisti so med kontrolo prometa v okolici Sevnice zaradi nezanesljive vožnje in ogrožanja drugih udeležencev v prometu ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. Med postopkom so ugotovili, da gre za 61-letnega večkratnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je tehnično neizpraven, neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o motornih vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 3.940 evrov.

Prijeli storilca, ki sta poškodovala več vozil

Okoli 13. ure so bili obveščeni, da naj bi na parkirnem prostoru gostinskega lokala na območju Dobruške vasi neznanca poškodovala pnevmatike na več vozilih. Policisti so takoj pričeli s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilcev. Ugotovili so, da sta dva storilca z ostrim predmetom poškodovala in predrla pnevmatike na šestih vozilih. V širši okolici so policisti PPP Novo mesto izsledili in prijeli dva mladoletnika in jima zasegli tudi nož. Okoliščine še preverjajo in bodo po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlom
Na območju Mirne je med 13. in 19. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.



Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so odkrili štiri tujce, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Državljane Afganistana so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Ziljah (PP Črnomelj) izsledili in prijeli štiri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Požar
10. 11. nekaj po 6. uri so bili obveščeni o požaru v kraju Čadraže na območju PP Šentjernej. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je zagorelo v hlevu, ogenj pa se je razširil in zajel celotni leseni del objekta. Živali so iz hleva uspeli rešiti, gasilci pa so požar omejili in pogasili. Policisti in kriminalisti okoliščine in vzrok za nastanek požara še preiskujejo, predvidoma danes (ko bodo razmere na požarišču to dopuščale) bodo opravili ogled. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.