Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Osijek

Prijeli tatinske pogrebnike

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
07.02.2013 20:11

V Osijeku so prijeli sedem oseb, ki naj bi kradli dragocene predmete z umrlih oseb.

Obstaja utemeljeni sum, da je sedmerica v daljšem časovnem obdobju med urejanjem pogrebov odtujila in zase obdržala dragocene predmete, ki jih je našla, navaja državno tožilstvo. Dodaja, da so za osumljence, ki so bili rojeni med letoma 1957 in 1989, zahtevali pripor.

Hrvaški mediji ob sklicevanju na neuradne informacije poročajo, da so pogrebniki pokojnikom kradli zlate predmete, večinoma nakit in zobe. Jutarnji list na svoji spletni strani poudarja, da so bili na policiji in tožilstvu presenečeni nad razsežnostjo "tega organiziranega posla, v katerega so bili vključeni zaposleni s praktično vseh osijeških pokopališč".

Policija je na pogovor povabila tudi direktorja enega izmed osijeških pokopališč, piše lokalni časnik Glas Slavonije na svoji spletni strani. Dodaja, da so kraje rož in sveč običajen pojav na pokopališčih v Osijeku ter da so mnogi svojci preminulih prijavili, da so bile nagrobne plošče premaknjene.

Časnik navaja tudi primer romske družine, ki je lani prijavila, da je bila nagrobna plošča na grobu njihovega sorodnika premaknjena in da manjka 800 kun (106 evrov). Romi namreč običajno pri preminulem pustijo denar, ker verjamejo, da ga bo lahko še potreboval, piše časnik.

Osiješki župan Krešimir Bubalo je potrdil, da ga je direktor mestnega komunalnega podjetja obvestil o dogodkih. Napovedal je, da bodo postavili nadzorne kamere na vseh mestnih pokopališčih.

foto: Jutarnji list