Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Maribor

Priprt zaradi spolnega nasilja in siljenja v prostitucijo

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
28.01.2013 18:11

Mariborski kriminalisti so s prijetjem dveh osumljenih zaključili več mesecev dolgo kriminalistično preiskavo suma storitve kaznivih dejanj posilstev, zlorabe prostitucije in spolnega nasilja.

Pri tem so 63-letnega Mariborčana privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Kot so še dodali, je 63-letni moški iz Maribora utemeljeno osumljen, da je lani zoper eno oškodovanko izvršil več kaznivih dejanj spolnega nasilja, eno kaznivo dejanje posilstva in zoper najmanj tri oškodovanke kazniva dejanja zlorabe prostitucije.

Osumljenec je oškodovanke s preslepitvijo pridobil za prostitucijo in jim grozil, da bo njihovim bližnjim in centru za socialno delo povedal, da se ukvarjajo s prostitucijo, če z nudenjem spolnih uslug za plačilo prenehajo. Stranke so za spolne usluge plačevale med 40 in 100 evrov, večino denarja pa jim je odvzel osumljeni.

Ob tem je isti moški utemeljeno osumljen tudi storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Drugi osumljenec, star 43 let, doma iz območja Slovenske Bistrice, je osumljen, da je zoper eno izmed oškodovank izvršil kaznivo dejanje posilstva.

Kriminalisti so v torek prejšnji teden pri obeh izvedli hišne preiskave in preiskave vozil. Enemu od njih so zasegli večje število mobilnih telefonov, ki so bili uporabljeni za kontakt med strankami in oškodovankami zaradi nudenja spolnih uslug ter druge predmeti in dokaze v zvezi s storjenimi kaznivimi dejanji.