pahor milanovic ljudevit gaj bobo Svet24.si

Ukrajinci svarijo, da bo Hrvaška blokirala vstop ...

Matej Periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

španska-kraljica-letizia Odkrito.si

Španska kraljica Letizia s svojim golim trebuhom ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Kronika

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami

Piše: R.K.

Čas objave:
20.09.2021 11:45

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 17. 9. in 20. 9. intervenirali v 197 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 692 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, pet prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 25 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 59-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požarov, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST
Neprilagojena hitrost
17. 9. okoli 17.30 se je zgodila prometna nesreča na območju Stare vasi. Brežiški policisti so ugotovili, da je 73-letni voznik kombija zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Reševalci so na kraju oskrbeli poškodovanega potnika in ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hude poškodbe. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Policisti PP Sevnica so bili 17. 9. okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči med Tržiščem in Sevnico. Opravili so ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku pri naselju Jelovec zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v odbojno ograjo. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v bolnišnici. Policisti mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Voznika pridržali
Med kontrolo prometa v Brežicah so policisti v noči na 18. 9. ustavili voznika osebnega avtomobila belgijskih registrskih oznak in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 31-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,98 miligramov alkohola, so odvzeli prostost
in ga privedli v postopek pred pristojno sodišče.


KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine
Na delovišču v Podbočju je med 16. 9. in 17. 9. nekdo iz delovnega stroja odtujil okoli 300 litrov goriva in hidravlično olje.

S strehe objekta na Seidlovi cesti v Novem mestu je neznanec s strehe objekta odtujil okoli tri metre bakrenih žlebov.

Na parkirnem prostoru avtocestnega postajališča na Obrežju je nekdo v noči na 19. 9. iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil gorivo. Voznik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1000 evrov.

V noči na 19. 9. je na Otočcu neznanec z dvorišča stanovanjske hiše odtujil motorno žago, baterijski vrtalnik in napravo za kovičenje in iz odklenjenega osebnega avtomobila udarno kladivo in električno ročno orodje.

V noči na 19. 9. je na parkirnem prostoru v Črešnjicah nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice odtujil denar. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1600 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu odkrili državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 17. 9. in 20. 9. na območju Radencev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli šest državljanov Pakistana, v Brežicah štiri državljane Irana, v Dragi pri Sinjem vrhu (PP Črnomelj) državljana Iraka, državljana Sirije in državljana Pakistana in pri Žuničih (PP Črnomelj) pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.


OSTALE ZADEVE
Požar
O požaru stanovanjske hiše v Gorenjem Globodolu smo bili obveščeni 19. 9. nekaj pred 13. uro. Po prvih ugotovitvah je zagorelo v zgornjem nadstropju
hiše, ogenj pa je zajel celotno nadstropje. Požar so gasilci omejili in pogasili, nastalo je za okoli 10.000 evrov premoženjske škode. Okoliščine požara policisti še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.