zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Novo mesto/Brežice

Prvi letošnji sneg jim je zagodel

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.01.2016 10:25

Prvega snega letos smo se razveselili, je pa povzročil precej nevšečnosti na cesti. Podiral je drevesa, botroval pa je tudi prometnim nesrečam.

Izpostava Novo mesto

Ob 5.05 se je podrlo drevo na cesto Stari trg ob Kolpi–Kot ob Kolpi v občini Črnomelj, zaradi česar je bila cesta zaprta za ves promet. Dežurni upravljavec cest je drevo razžagal in odstranil.

Ob 9.20 je v naselju Damelj v občini Črnomelj telefonski kabel, zaradi teže snega, visel nad cestiščem in oviral promet. O dogodku je bila obveščena dežurna služba Telekoma Slovenije.

Ob 15.30 sta na cesti Novo mesto–Metlika pri kraju Vinja vas v občini Novo mesto trčili kombinirano in osebno vozilo. Pri tem je kombinirano vozilo, v katerem je bila ukleščena oseba obstalo na boku. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, do prihoda policistov usmerjali promet, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili ukleščenega, posuli razlite motorne tekočine in postavili vozilo na kolesa. Rešeno osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Novo mesto.


Izpostava Brežice

Ob 7.30 je zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše na Libni, občina Krško. Posredovali so gasilci PGE Krško, PGD Dolenja vas in Krško, ki so požar, ki se je razširil po stanovanju in ostrešju objekta, pogasili. Reševalci ZD Krško so dve osebi, ki sta se nadihali ogljikovega monoksida, odpeljali v nadaljnjo oskrbo.

Ob 7.38 je v Dobravi, občina Brežice, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so vozilo izvlekli in nudili pomoč pri odstranitvi vozila. Poškodovanih ni bilo.