Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Obrežje

PU NM: Globe zaradi kršitve zakona in ne zaradi pomoči beguncem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.09.2015 15:04

Po včerajšnjem incidentu na Obrežju, ko je policija oglobila 12 oseb, so s Policijske uprave Novo mesto sporočili, da so bili kršitelji kaznovani zaradi kršitve Zakona o nadzoru državne meje in ne zaradi pomoči beguncem.

Sinoči okoli 21. ure je večja skupina (okoli sto oseb), ki se je pred tem zadrževala v ograjenem prostoru, ki je namenjen osebam, ki želijo vstopiti v Slovenijo in za to ne izpolnjujejo pogojev, zasedla vozišče na mejnem prehodu Obrežje.

Kršitelji so se zadrževali na vozišču, nekateri so se tudi usedli in s tem zaprli promet preko mejnega prehoda ter policistom onemogočali izvajanje mejne kontrole.

Policisti so v nadaljevanju vzpostavili javni red in mir in 12 kršiteljem izdali plačilni nalog zaradi neupravičenega zadrževanja na mejnem prehodu. Kršitelji so bili državljani Slovenije in Hrvaške.


Plačilni nalogi so bili tako izdani zaradi kršitve Zakona o nadzoru državne meje in ne zaradi pomoči beguncem, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

"Četudi v policiji spoštujemo svobodo govora, pa obstaja vrsto načinov za izražanje prepričanja in javnega zbiranja, ki neposredno ne ogrožajo varnosti ljudi in ovirajo postopke policije. Zato ocenjujemo, da so bila dejanja aktivistov na mejnem prehodu Obrežje v primeru trenutno zelo povečanih obremenitev policistov na meji, vsaj nekorektna in neodgovorna do vseh tam vpletenih oseb," so še zapisali v sporočilu za javnost Policijske uprave Novo mesto.