mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

PU NM: Številni za volanom pod vplivom alkohola

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.10.2017 12:15

Policisti na območju Policijske uprave Novo mesto so v petek in soboto zvečer ustavili kar 18 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 133 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 540 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 22 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 26 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in sprožitve signalno varnostne naprave.

Številni sedli za volan pod vplivom alkohola

V petek zvečer in v soboto so policisti na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine med kontrolo prometa ustavili 18 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Sedem voznikov je imelo v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligramov alkohola. Kršiteljem so policisti začasno odvzeli vozniška dovoljenja in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so jim izdali plačilne naloge in na sodišče naslovili obdolžilne predloge.

Lani in letos je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v 24 prometnih nesrečah s smrtnim izidom umrlo 24 ljudi. Pod vplivom alkohola je bila več kot tretjina in sicer kar devet voznikov, ki so povzročili smrtne prometne   nesreče.

Policisti bodo nadaljevali s pogostimi kontrolami psihofizičnega stanja voznikov in z doslednim ukrepanjem zoper kršitelje skušali doseči, da bo na naših cestah manj nevarnih voznikov, ki s svojim ravnanjem ogrožajo ostale udeležence v prometu. Voznikom policija svetuje, da za volan sedejo le trezni in v ustreznem psihofizičnem stanju.

V prometni nesreči poškodovan motorist

Včeraj dopoldne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto-Metlika. Opravili so ogled in ugotovili, da je 27-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču. Lažje poškodovanega motorista so oskrbeli v novomeški

bolnišnici.

Kršitelju zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa v Gorenjem Kronovem so policisti 13. 10. popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen xsara. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,36 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V noči na 14. 10. je v kraju Slepšek nekdo iz nedograjene stanovanjske hiše odtujil varilni aparat in motorno žago. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Na Belokranjski cesti v Novem mestu je v noči na 15. 10. nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil kosilnico, dele kosilnic in kotel za žganjekuho. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.

Nedovoljeni prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje 13.10. v kraju Pribinci izsledili in prijeli 3 državljane Libije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili nastanjeni v azilni dom.

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so 13. 10. med opravljanjem mejne kontrole v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak v podvozju našli skritega državljana Afganistana, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so ga predali hrvaškim varnostnim organom.

Na mejni prehod pod vplivom alkohola

Na mejni prehod Vinica je 13. 10. popoldne, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Hrvaške, kateremu so policisti zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 29-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,10 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Tujca so privedli v takojšnji postopek na pristojno sodišče za prekrške.