Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Anne Heche Njena.si

Umrla je igralka Anne Heche

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Kronika Novo mesto

Razgrajali so na prireditvi, eden tudi na urgenci

Piše: PU Novo mesto, R.P.

Čas objave:
25.08.2019 13:44

Policisti so na javni prireditvi zaradi kršitve javnega reda in miru včeraj ukrepali zoper več oseb, ki so kršile javni red in mir in niso upoštevale zakonitih ukazov policistov. 22-letniku so zasegli 27 različnih pirotehničnih izdelkov (bakle, dimne bombe ipd.), ki jih je imel namen vnesti na javno prireditev v nahrbtniku. V postopku je prišlo do upiranja,neupoštevanja ukazov in vmešavanja v postopek policistov.

Za 22-letnika so uvedli postopek zaradi kršitev zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, javnih zbiranjih in varstvu javnega reda in miru. Zaradi vmešavanja v postopek in neupoštevanja ukazov pa so plačilne naloge napisali še trem drugim osebam. Dva policista sta bila v postopku, v katerem so morali uporabiti telesno silo in lisice, s strani kršiteljev lažje poškodovana. Ker se 22-letnik na kraju ni pomiril in je s kršitvijo nadaljeval, čemur je verjetno botroval tudi alkohol, so ga pridržali na policijski postaji.

Razgrajal na urgenci

Novomeški policisti so ponoči zaradi kršitve javnega reda in miru pridržali 23-letnika iz Brežic. Najprej se je zaradi nezanesljive hoje in neupoštevanja ukazov policistov poškodoval na javni prireditvi v Šentjerneju. Reševalci so ga odpeljali na urgenco, da mu oskrbijo poškodbe po glavi (praske in vreznine). Na urgenci pa je začel razgrajati in noreti, tako da so ga lahko umirili le policisti. Vklenili so ga in odredili pridržanje.

V prometni nesreči hudo poškodovan voznik
Dopoldne je na cesti iz Velikih Brusnic proti Leskovcu iz ceste zapeljal 69-letni voznik osebnega avtomobila. Po več kot 200 metrih vožnje po njivah in travnikih je voznik uspel ustaviti ob cesti. Na kraju so mu nudili prvo
pomoč, na novomeški urgenci pa njegove poškodbe opredelili kot hude. V vozilu je bil sam, prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili. Ker bi prometna nesreča lahko bila povezana z zdravstvenimi težavami, policisti primera še niso zaključili.

Zasegli avto
V noči iz sobote na nedeljo so v Novem mestu ustavili 22-letnega Črnomeljčana. Ker so v postopku ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja, so mu avto zasegli.