cepljenje, cepljenje-brez-naročanja Svet24.si

Župani iz najslabše precepljenih občin ...

julijana-zakrajšek Svet24.si

Julijana ob 109. rojstnem dnevu: "Nekoliko me boli...

maske, dijaki Svet24.si

Starši dijaka so ravnatelju zagrozili s kazensko ...

milan krek bobo Reporter.si

Krek naj bi razlagal, da bo brez kakega čudeža ...

91518475 Necenzurirano

Madžarski posli Janševega odvetnika #dokumenti

squid-game Odkrito.si

Pripravite to sladico doma - PREPROSTO je!

doncic dallas Ekipa24.si

Luka ali Princ z Bel Aira?! Dončić osupnil vse s...

Kronika Šentjernej

Roparja in ugrabitelja v priporu

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
01.07.2020 13:38

Novomeški policisti so bili 22. junija v dopoldanskih urah obveščeni, da naj bi v okolici Šentjerneja neznanci ugrabili in oropali moškega. O dogodku in opisu osumljencev oziroma vozila je OKC takoj seznanil vse patrulje na širšem območju in policisti so na avtocesti kmalu izsledili in ustavili avto znamke BMW koprskih registrskih oznak.

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj ugrabitve, ropa in izsiljevanja so odvzeli prostost 41-letnemu in 36-letnemu osumljencu z območja Ljubljane. Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da sta osumljenca na parkirnem prostoru v okolici Šentjerneja z uporabo grožnje in s fizično silo oškodovanca spravila v osebni avtomobil, med vožnjo sta ga pretepala, mu
grozila , ga oropala in mu odtujila denar in mobilni telefon. Storilca sta od oškodovanca zahtevala, da jima v naslednjih dneh izroči še večjo vsoto denarja, v nasprotnem primeru pa ga bosta pretepla in poškodovala. Kasneje sta poškodovano žrtev izpustila in se odpeljala s kraja kaznivega dejanja. Med preiskavo so kriminalisti še ugotovili, da sta osumljenca s pretvezo zvabila oškodovanca na kraj dogodka, motiv za kazniva dejanja pa naj bi bil dolžniško upniško razmerje. Kriminalisti so osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper oba odredil pripor.