Mary ŠEvo Svet24.si

FOTO: Kriptomilijonar na jahto lani povabil Špelo...

hrvaška policija, splošna Svet24.si

Grozljiv umor na Krku: Mož zadavil ženo in ...

Primož Roglič Svet24.si

Roglič v boj za medalje v kronometru: "Bo poseben...

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

20210603-01063348 Necenzurirano

Pred vrati četrti val, Poklukar pa ne da denarja ...

baterije, hrenovka Odkrito.si

PAZLJIVO! To se zgodi, če otrok pogoltne ...

Bahra zahirović3 Njena.si

Ljubezen na vasi: Bahra postala plavolaska

Kronika Šentjernej

Roparja in ugrabitelja v priporu

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
01.07.2020 13:38

Novomeški policisti so bili 22. junija v dopoldanskih urah obveščeni, da naj bi v okolici Šentjerneja neznanci ugrabili in oropali moškega. O dogodku in opisu osumljencev oziroma vozila je OKC takoj seznanil vse patrulje na širšem območju in policisti so na avtocesti kmalu izsledili in ustavili avto znamke BMW koprskih registrskih oznak.

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj ugrabitve, ropa in izsiljevanja so odvzeli prostost 41-letnemu in 36-letnemu osumljencu z območja Ljubljane. Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da sta osumljenca na parkirnem prostoru v okolici Šentjerneja z uporabo grožnje in s fizično silo oškodovanca spravila v osebni avtomobil, med vožnjo sta ga pretepala, mu
grozila , ga oropala in mu odtujila denar in mobilni telefon. Storilca sta od oškodovanca zahtevala, da jima v naslednjih dneh izroči še večjo vsoto denarja, v nasprotnem primeru pa ga bosta pretepla in poškodovala. Kasneje sta poškodovano žrtev izpustila in se odpeljala s kraja kaznivega dejanja. Med preiskavo so kriminalisti še ugotovili, da sta osumljenca s pretvezo zvabila oškodovanca na kraj dogodka, motiv za kazniva dejanja pa naj bi bil dolžniško upniško razmerje. Kriminalisti so osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper oba odredil pripor.