20190212-00915116 Svet24.si

Znane podrobnosti tragične nesreče, v kateri je ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

boris tomasic hisa pl3 Reporter.si

Črna gradnja: kako je klet Borisa »Kdo vam ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Mislim, da me do »brezbesedja« lahko pripravi edino moj tri in pol letni Lev Odkrito.si

Ana Maria Mitič: »S težavami se je treba ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Kronika

S kombiniranim vozilom v jarek, v Zburah pa z avtom na streho

Piše: R.K.

Čas objave:
19.02.2022 07:57

Zagorelo pa je v Kočevju, Dobruški vasi in Grosuplju.

Včeraj je deset minut čez peto zjutraj na avtocesti med priključkoma Dobruška vas—Kronovo, občina Škocjan, kombinirano vozilo zapeljalo s ceste v jarek. Gasilci Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo s tehničnim posegom postavili na cesto in pomagali avtovleki. Reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Novo mesto so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Delavci DARS-a so zavarovali kraj s signalizacijo in očistili cestišče.

Malo po pol tretji popoldne sta na rudniških sipinah na severni strani jezera v Kočevju goreli suha trava in podrast na več lokacijah na skupni površini okoli 1500 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kočevje. 

Ob sedmih zvečer sta v bližini naselja Dobruška vas, občina Škocjan, goreli suha trava in podrast. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Dobrava so pogasili požar na površini okoli 300 kvadratnih metrov.

Malo po deseti zvečer pa je v naselju Zbure, občina Šmarješke Toplice, osebno vozilo zapeljalo s ceste, se prevrnilo in obstalo v obcestnem jarku. Gasilci Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto in Prostovoljnega gasilskega društva Zbure so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, vozilo dvignili in ga postavili na cestišče, odklopili akumulator ter očistili posledice nesreče.

Okoli enajste zvečer so gorele smeti v bližini romskega naselja v Grosuplju. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje so požar na površini približno 10 kvadratnih metrov pogasili.