zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Ljubljana

S ponarejenimi dokumenti najeli vozila in jih prepeljali čez državno mejo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
21.08.2015 11:12

Zaradi suma storitve več kaznivih dejanj goljufije in ponarejanja listin so ljubljanski kriminalisti sredi avgusta odvzeli prostost štirim osebam. Ugotovili so namreč, da so delovale v dobro organizirani družbi, in sicer je eden od njih s ponarejenimi dokumenti najel vozilo in ga predal drugim, ti pa so ga prepeljali čez državno mejo.


Gre za 33-letna slovenska državljana, 23-letno slovensko državljanko ter 42-letnega državljana Srbije in BIH.

Kot so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave, je v treh primerih na območju Ljubljane in Kranja 33-letnik s ponarejenimi osebni dokumenti najel vozilo, ga je odpeljal na dogovorjen kraj ter predal drugim, ti pa so ga prepeljali čez državno mejo.

V enem primeru je najel osebno vozilo BMW X6 v podjetju za prodajo vozil na območju Ljubljane, v ostalih dveh primerih pa je v trgovini s pohištvom z nakupom pohištva najel tudi njihovo vozilo za prevoz blaga.

Kriminalisti so združbo prijeli po četrtem primeru, ko je 33-letnik s ponarejenimi dokumenti na območju Kranja ponovno najel osebno vozilo BMW X5 v vrednosti 95.000 evrov. Vozilo pa je že bilo pripravljeno za prevoz čez državno mejo.

Z omenjenimi dejanji je četverica povzročila za približno 200.000 evrov materialne škode.

Intenzivna kriminalistična preiskava je potekala od junija do avgusta. Kriminalisti so na podlagi odredb sodišča opravili tudi hišne preiskave, v katerih so pri treh osumljenih zasegli predmete, povezane s kaznivimi dejanji.

33-letnega slovenskega državljana, ki je bil že obravnavan in obsojen za tovrstna kazniva dejanja, so privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Ostale tri pa so po prenehanju razlogov za odvzem prostosti izpustili.