Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Kronika Novo mesto

Simoniču 17 let zapora

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
23.07.2015 11:19

Z izrekom enotne zaporne kazni za več kaznivih dejanj, skupno 17 let zapora, se je na Okrožnem sodišču v Novem mestu končalo sojenje 32-letnemu Tomažu Simoniču, obtoženemu, da je v noči na 21. februar letos v Dolnjih Sušicah z revolverjem grozil družini svojega bivšega dekleta in skušal umoriti njenega očeta.

Za poskus umora je sodišče Simoniču prisodilo deset let zapora, za povzročitev splošne nevarnosti tri leta in po leto in pol zapora za nasilništvo, napad na uradno osebo in nasilje v družini. Sodba še ni pravnomočna, njegov zagovornik je že napovedal pritožbo.

Simonič se je po prepričanju sodišča na družino Fabijan spravil naklepno in iz brezobzirnega maščevanja, saj ni prenesel, da ga je dekle dober teden dni prej zapustilo. Razlog so bili Simoničevi izbruhi, povezani z alkoholom, pri odločitvi, da prekine razmerje, pa je imelo dekle vso podporo staršev.

V noči na 21. februar je vinjen Simonič okoli polnoči prišel pred hišo nekdanjega dekleta. Na dvorišču je dvakrat ustrelil v zrak in potem je stopil v hišo. Raziskava je pokazala, da je družino maltretiral na različne načine. Mami bivšega dekleta je orožje prislonil na čelo, vsa družina je morala pred njim mirno stati, občasno je ustrelil v zrak.


Enkrat je ustrelil očetu bivšega dekleta pred noge, potem je nameril vanjo, in ko se je njen oče premaknil, ga je z orožjem zadel v ramo. Dekle in njena sestra sta zbežali, mami pa je uspelo poklicati policijo. Policisti so prispeli v trenutku, ko je Simonič krenil za dekletoma, in tako verjetno preprečili tragedijo.

V sklepni besedi se je Simonič, sicer nekdanji vojak, družini opravičil, sodišče pa prosil za milo kazen. Nizko kazen je predlagal tudi njegov zagovornik, prepričan, da bo zaradi protislovij v navedbah tožilstva s pritožbo na višje sodišče zagotovo uspel. A je sodišče sledilo navedbam tožilstva in obtoženemu izreklo enotno kazen 17 let zapora, še poročajo mediji.