volk Dobra karma

Je znak vaše duše volk ali riba? Odvisno, kdaj ...

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Svet24.si

Nina Ivanič: na pripombe ob upodabljanju zlobnic ...

ER4IoVOXYAIEiN8 Reporter.si

Janša zatrjuje, da je 28. februarja letos ...

laboratorij, testiranje, koronavirus, berlin Svet24.si

Pomembne ugotovitve nemškega virologa, ki ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma končno pokazal svojo hči

Kronika Novo mesto

Sinočnja bera nepridipravih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.01.2013 10:30

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih štiriindvajsetih urah intervenirali v 24 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval pešec in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, delovne nesreče, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

POVZROČITELJ NESREČE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Šentjernejski policisti so bili 15. 1. nekaj pred 18. uro obveščeni o prometni nesreči v okolici Šentjerneja. 48-letni voznik kmetijskega traktorja je na lokalni cesti zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avtomobil, ki se je skušal traktoristu umakniti. Med postopkom so policisti ugotovili, da voznik kmetijskega traktorja nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran traktor, za katerega ni imel sklenjenega obveznega zavarovanja. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,86 miligramov alkohola. Zakon o voznikih, Zakon o motornih vozilih, Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o obveznih zavarovanjih v prometu, za navedene kršitve določajo globo v višini 3000 evrov, kršitelju se izrečejo tudi tri kazenske točke.


ODKRILI UKRADEN BMW X5
15. 1. okoli 22. ure je na mejnem prehodu Obrežje, na vstop v Slovenijo, z osebnim avtomobilom BMW X5 pripeljal 46-letni državljan Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in pregled vozila. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil BMW ukraden v Italiji. Avtomobil so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.