požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Kronika Novo mesto

Sinočnja bera nepridipravih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.01.2013 10:30

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih štiriindvajsetih urah intervenirali v 24 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval pešec in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, delovne nesreče, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

POVZROČITELJ NESREČE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Šentjernejski policisti so bili 15. 1. nekaj pred 18. uro obveščeni o prometni nesreči v okolici Šentjerneja. 48-letni voznik kmetijskega traktorja je na lokalni cesti zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avtomobil, ki se je skušal traktoristu umakniti. Med postopkom so policisti ugotovili, da voznik kmetijskega traktorja nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran traktor, za katerega ni imel sklenjenega obveznega zavarovanja. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,86 miligramov alkohola. Zakon o voznikih, Zakon o motornih vozilih, Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o obveznih zavarovanjih v prometu, za navedene kršitve določajo globo v višini 3000 evrov, kršitelju se izrečejo tudi tri kazenske točke.


ODKRILI UKRADEN BMW X5
15. 1. okoli 22. ure je na mejnem prehodu Obrežje, na vstop v Slovenijo, z osebnim avtomobilom BMW X5 pripeljal 46-letni državljan Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in pregled vozila. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil BMW ukraden v Italiji. Avtomobil so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.