mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Skoraj za dvakrat prekoračil hitrost

Piše: R.K.

Čas objave:
14.03.2023 09:39

Policisti PP Sevnica na cesti iz smeri Krškega proti Logu, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 90 km/h, izmerili voznika osebnega avtomobila BMW M4, ki je vozil s hitrostjo 174 km/h.

Zoper 27-letnega voznika bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Sevnici. Zakon o pravilih cestnega prometa za kršitev določa globo v višini 1200 evrov, vozniku pa se izreče 18 kazenskih točk.

Na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti letos obravnavali 211 prometni nesreč in v 55 primerih ugotovili, da je bil vzrok za prometno nesrečo neprilagojena hitrost. Tudi v lanskem letu je delež prometnih nesreč, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti znašal 26 %. Hitrost je tako med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, tudi tistih, z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana z drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in vožnjo pod vplivom alkohola. Voznike zato policisti pozivajo, naj prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti.

Lažje poškodovan voznik

Nekaj po 20. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Novem mestu, pri izvozu za Mirno Peč. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 66-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v avtomobil 32-letnega voznika. Lažje poškodovanega 32-letnega voznika iz Bosne in Hercegovine so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Krški policisti kršiteljema zasegli vozila 

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Krškem okoli 10. ure ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Med postopkom so ugotovili, da je za volanom mladoletnik, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Ukrepali bodo tudi zoper lastnico vozila, ki je dala avtomobil v uporabo mladoletniku.

Okoli 11.30 so na območju Žadovinka ustavil voznika BMW-ja. Ugotovili so, da gre za 30-letnega kršitelja, ki nima vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.