ukrajinski vojak Svet24.si

Na Putinovi televiziji spregovoril o ruskem ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

struna Njena.si

Ljubezen po domače: Jure Struna po šovu našel ...

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

Kronika

Slovenca v prtljažniku s tremi Kitajkami

Piše: R.K.

Čas objave:
24.09.2021 14:21

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 197 klicev.

Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj hude telesne poškodbe, lahke telesne poškodbe, prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, kurjenja v naravnem okolju, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.


PROMETNA VARNOST
Trčila v pešca
Policisti PP Krško so bili nekaj pred 10. uro obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 25-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v 15-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče odklonil preizkus
Nekaj pred 23. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na Cesti brigad v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 18-letni voznik začetnik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste, kjer je poškodoval ograjo. Policisti so povzročitelju zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O kršitvah cestno prometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Brez veljavnega vozniškega dovoljenja in z 1,9 promili alkohola
Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa v Družinski vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault clio. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Kronovem, kjer so ga ustavili. Ugotovili so, da 26-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. V litru izdihanega zraka je imel 0,91 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Med poostrenim nadzorom na avtocesti več kršitev
23. 9. dopoldne so policisti izvajali poostren nadzor na avtocestnem postajališču Starine, v smeri proti Ljubljani in ugotovili več kršitev cestno prometnih predpisov. Dve tovorni vozili sta bili preobremenjeni, v dveh primerih otroci na sedežih niso bili zavarovani z ustreznim zadrževalnim sistemom, v enem primeru so ugotovili, da je voznik tovornega vozila prekoračil hitrost, za eno tovorno vozilo so bile ugotovljene tehnične pomanjkljivosti, v desetih primerih so ukrepali zoper kršitelje zaradi neuporabe varnostnega pasu in ugotovili pet kršitev, ki so se nanašale na dokumente tovornih vozil in voznikov. Izdali so tudi tri plačilne naloge zaradi kršitev določil Zakona o tujcih.

KRIMINALITETA
Vlomi in tatvine
Na Vavpotičevi ulici v Novem mestu je v noči na 23. 9. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil dva kovčka z baterijskim orodjem. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2.500 evrov.


Med 21. 9. in 23. 9. je nekdo v Semiču s terase stanovanjske hiše odtujil indukcijsko pečico, mizo in dve viseči mreži.

V Gornjem Suhorju pri Metliki je med 20. 9. in 23. 9. neznanec iz nedograjene stanovanjske hiše odtujil vgrajene električne vodnike in povzročil za okoli 4.000 evrov premoženjske škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
Med poostrenim nadzorom na avtocestnem postajališču Starine so policisti 23. 9. okoli 9. ure ustavili osebni avtomobil znamke BMW. Med postopkom so ugotovili, da 43-letna državljanka Slovenije in 44-letni državljan Slovenije v prtljažniku avtomobila prevažata tri državljanke Kitajske, ki so pred tem nezakonito prestopile državno mejo. Sprovajalcema so odvzeli prostost, ju pridržali in kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu
sodniku. Policijski postopki z državljankami Kitajske še potekajo.


Poskusi izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila moldavskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu vozila v tovornem delu odkrili tri državljane Pakistana in tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak so odkrili še tri državljane Afganistana. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke (PP Črnomelj) izsledili in prijeli pet državljanov Afganistana in šest državljanov Pakistana, na območju Zastave (PP Črnomelj) tri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.


OSTALE ZADEVE
Nesreča pri delu
Okoli 12. ure smo bili obveščeni o nesreči pri delu na delovišču v Krškem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 59-letni moški peljal delovni stroj valjar po strmi brežini navzdol. Izgubil je oblast nad valjarjem, ki je prebil panelno ograjo in obstal na parkirnem prostoru. Voznik, ki med delom ni uporabljal zaščitne opreme, je padel z valjarja in se hudo poškodoval. Policisti okoliščine še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo. O nesreči so bile obveščene pristojne inšpekcijske službe.