Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Sneg podiral drevesa

Piše: R.K.

Čas objave:
24.01.2023 09:37

Včeraj je sneženje povzročilo številne nevšečnosti in težave.

Ob 8.43 je v ulici Gotna vas v Novem mestu podrto drevo oviralo promet. Delavci cestnega podjetja Novo mesto so ga razžagali in odstranili. Ob 9.14 je bila cesta od Rateža proti Gumberku zaprta zaradi podrtih dreves. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so podrta drevesa razžagali in odstranili. Ob 9.14 je na cesti Velike Brusnice-Gabrje, občina Novo mesto, podrto drevo oviralo promet. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili. Ob 10.21 je na Olimpijskem vadbenem centru Češča vas na Zaloški cesti v Novem mestu visok sneg ogrožal da se bo podrl šotor. Gasilci GRC Novo mesto so pričeli z odstranjevanjem snega z robov, nato so črpali vodo iz sredine šotora, vendar se je kljub temu porušil. Ob 12.07 je na Ljubljanski cesti v Novem mestu podrto drevo oviralo promet. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili. Ob 12.36 je na Šegovi ulic v Novem mestu sneg ogrožal balon športne dvorane. Gasilci GRC Novo mesto so na kraju ugotovili da se je balon pogreznil do tal, zato so svetovali lastniku da se sneg stali in nato prečrpa nabrano vodo. Ob 13.09 je na cesti Gumberk—Ratež podrto drevo oviralo promet. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so podrto drevo razžagali in odstranili. Ob 13.33 so na Topliški cesti v Novem mestu veje drevesa pod težo snega ogrožale električne žice. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so veje odžagali. Ob 14.28 se je na cesti Novo mesto-Stranska, občina Novo mesto, podrlo drevo. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili. Ob 16.02 je na Ljubljanski cesti v Novem mestu podrto drevo oviralo promet. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili. Ob 18.38 je v Ždinji vasi visok sneg ogrožal streho hale za skladiščenje. Sneg so deloma odstranili domačini še pred prihodom gasilcev. Na kraju so posredovali gasilci GRC Novo mesto in PGD Ždinja vas. Ob 17.06 so na Olimpijskem vadbenem centru Češča vas na Zaloški cesti v Novem mestu gasilci GRC Novo mesto, PGD Šmihel pri Novem mestu, Kamence, Ždinja vas, Prečna, Stopiče, Otočec in Podgrad-Mehovo odstranjevali sneg iz podrtega šotora in s PVC folijo prekrili leseni del objekta.

Danes ob 7.55 so v ulici Podbreznik v Novem mestu padla tri drevesa na komunalne zabojnike. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Prečna so drevesa razžagali in odstranili.

Včeraj ob 10.33 je v naselju Radoviči, občina Metlika, meteorna voda ogrožala kmetijski objekt. Gasilci PGD Rosalnice so prečrpali okoli sedem kubičnih metrov vode. Ob 8.12 je na cesti Metlika—Podzemelj pri naselju Grm, občina Metlika, podrto drevo oviralo promet. Drevo so odstranili delavci cestnega podjetja iz Črnomlja. Ob 7.10 je na cesti Vinica—Žuniči pred naseljem Zilje, občina Črnomelj, podrto drevo oviralo promet. Delavci cestnega podjetja iz Črnomlja so ga razžagali in odstranili. Ob 7.41 je na cesti Svibnik-Stražnji Vrh, občina Črnomelj, podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili delavci cestnega podjetja iz Črnomlja Ob 9.52 je na cesti Podzemelj—Adlešiči pri naselju Fučkovci, občina Črnomelj, podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili delavci cestnega podjetja iz Črnomlja. Ob 12.02 je bila cesta na relaciji Tribuče—Bedenj, občina Črnomelj, zaprta zaradi podrtega drevesa. Delavci cestnega podjetja iz Črnomlja so drevo razžagali in odstranili. Ob 12.36 je na cesti Žuniči—Preloka, občina Črnomelj, podrto drevo oviralo promet. Delavci cestnega podjetja iz Črnomlja so drevo razžagali in odstranili.

Včeraj ob 8.40 je na cesti Soteska-Loška vas, občina Dolenjske Toplice, podrto drevo oviralo promet. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili. Ob 14.34 je bila cesta na relaciji Črmošnjice-Stare Žage, občina Dolenjske Toplice, zaprta zaradi podrtega drevesa. Delavci cestnega podjetja iz Dvora so drevo razžagali in odstranili.