vrtec, tommaso, avto Svet24.si

Na dvorišču vrtca avto do smrti zbil 4-letnika

Kavni aparat Svet24.si

Zaradi predrage kave poklical policijo, ta pa je ...

plinski-t Necenzurirano

Prazne obljube Hrvaške: Slovenija ostala brez ...

rtv slovenija bobo Reporter.si

Levica je leta »harala« po RTV, zdaj pa se je ...

kelsey wingert Ekipa24.si

Grozljivo! Novinarko 'pokosila' žogica, ki je ...

Julija Patricija Novak, Cene Prevc Njena.si

Slovenski športniki pokazali svoje boljše ...

doncic pm Ekipa24.si

Šok: Dončić ima zdravstvene težave, zadnjo ...

Kronika Novo mesto

Sodišče Šumu in tožilstvu dalo še nekaj časa za morebiten dogovor

Piše: STA

Čas objave:
22.10.2021 16:47

Na Okrožnem sodišču v Novem mestu bi danes morali začeti predobravnavni narok v sojenju Mihi Šumu, ki ga obtožnica med drugim bremeni krivde za smrt mame, a je sodišče narok preložilo za najmanj en mesec. Tako Šum in njegov zagovornik kot tožilstvo so namreč izrazili željo, da dobijo še nekaj časa za pogajanja o priznanju krivde.

Tožilstvo Šumu očita povzročitev smrti mame iz malomarnosti, mučenje živali in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

Septembra 2017 so namreč trije pitbuli, ki jih je imel v hiši na Mavrlenu pri Črnomlju, ogrizli njegovo 71-letno mamo, ki jih je nameravala nahraniti. Poškodbe so bile tako hude, da je pozneje v novomeški bolnišnici umrla. Po dogodku je veterinarska inšpekcija na posestvu našla še več drugih psov, ki jih je redil Šum, in mu jih odvzela.Obtožnica zoper Šuma je pravnomočna, danes bi tako na sodišču morali začeti predobravnavni narok, na katerem bi se imel Šum možnost izreči o krivdi, a ga je sodišče na predlog njegovega zagovornika Aleksandra Sitarja preložilo. Kot je povedal, je predlog tožilstva za sporazum o priznanju krivde prejel šele pred kratkim, šele danes pa je bil z njim seznanjen tudi Šum. Sodišču je zato predlagal, naj jim da še nekaj časa, da predlog preučijo in morda s tožilstvom sklenejo dogovor.

Ker je tudi tožilstvo izrazilo pripravljenost za pogajanja, je sodišče predobravnavni narok preložilo za nedoločen čas oziroma za najmanj en mesec.