Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Spet pijani vijugali po cesti in povzročali nesreče

Piše: R.K.

Čas objave:
09.08.2021 12:11

V soboto nekaj pred 20. uro se je na cesti Novo mesto - Metlika pri Gornji Težki Vodi zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh vozil.

Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 34-letni voznik osebnega avtomobila peljal iz smeri Metlike proti Novemu mestu, zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 30-letni voznik. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,95
miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

O prometni nesreči na Kolodvorski ulici v Črnomlju so bili obveščeni v petek ob 15. uri. Črnomaljski policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 73-letni voznik osebnega avtomobila med vožnjo po klancu navzgor izgubil oblast nad vozilom, zapeljal vzvratno in trčil v nadstrešek in vrata stanovanjske hiše. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v
litru izdihanega zraka 0,32 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Po avtocesti z 1,4 promili alkohola
Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa na avtocesti na območju Zalok obravnavali voznika osebnega avtomobila iz Kosova in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 35-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola, so odvzeli prostost, ga pridržali in privedli v takojšnji postopek pred pristojno sodišče.

Pod vplivom alkohola vijugal po cesti
V soboto nekaj pred 13. uro je policiste občan obvestil o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na območju Dolenjskih Toplic z vozilom vijugal po cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti PP Dolenjske Toplice so voznika izsledili, ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 63-letni kršitelj je imel v
litru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


Prometna nesreča na železniških tirih


V nedeljo ob 11. uri so bili obveščeni o nesreči na nezavarovanem prehodu čez železniško progo pri naselju Hudo, kjer je prišlo do trčenja potniškega vlaka in osebnega avtomobila. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 53-letni voznik z osebnim avtomobilom, domnevno zaradi okvare, obstal na prehodu v trenutku, ko je pripeljal vlak. Huje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Potnik v osebnem avtomobilu ni bil poškodovan, prav tako ni bil poškodovan nihče izmed potnikov na vlaku. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Pešec lažje poškodovan
Policisti PP Novo mesto so bili v petek okoli 11.30 obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Novem mestu, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zbil pešca. Opravili so ogled in ugotovili, da je 33-letni voznik osebnega avtomobila pri vožnji vzvratno trčil v 78-letnega pešca, ki je prečkal cesto izven prehoda za pešce. Lažje poškodovanega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov bodo policisti obema udeležencema nesreče izdali plačilni nalog.

Prijeli vlomilca
Policisti PP Trebnje so bili v noči na ponedeljek obveščeni, da je neznanec na območju Trebnjega vlomil v gostinski lokal. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev vlomilcev in v neposredni bližini prijeli 43-letnega storilca. Ugotovili so, da je skozi vrata terase vlomil v objekt in odtujil več predmetov. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo.

Vlomi in tatvine
V kraju Črnc na območju Brežic je med 5.8. in 6. 8. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit.

V Dobravi ob Krki je 6. 8. popoldne neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zračno puško, daljnogled in živila. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 300 evrov.

Med 6. 8. in 7. 8. je v Ševnici na območju Mirne nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in več kosov oblačil. Škode je za okoli 1000 evrov.

Na Ratežu je 8. 8. neznanec iz odprte garaže stanovanjske hiše odtujil motorno žago.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer med 6. avgustom in 9. avgustom intervenirali
v 185 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 652 klicev. Obravnavali soprometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval voznik osebnegaavtomobila, štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažjepoškodovali, in 19 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjskaškoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov inpridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi50-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorihin v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavalisume kaznivih dejanj groženj, goljufij, poškodovanja tuje stvari, vlomov intatvin. Posredovali so zaradi požara, najdbe neeksplodiranih ubojnihsredstev, vožnje z motornimi vozili v naravnem okolju in nezakonitihprehodov državne meje.