1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika Novo mesto

Številne nesreče, vlomi in tatvine

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.03.2013 13:17

Na lokalni cesti v naselju Potok se je minuli konec tedna zgodila prometna nesreča v kateri je 42-letna voznica osebnega avtomobila v ovinku, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, trčila v pešca, ki je pravilno hodil ob robu vozišča. 86-letni pešec se je v nesreči hudo poškodoval.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 108 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in 20 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika. Posredovali so zaradi 23 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov nista pomirila in sta nadaljevala s kršitvami. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ropa, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola

16. 3. okoli 16. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Dolenjskih Toplicah. Ugotovili so, da je 29-letni voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v drug avtomobil. 29-letni povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,25 miligramov alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

16. 3. nekaj pred 22. uro se je zgodila prometna nesreča v okolici Novega mesta. 45-letna voznica osebnega avtomobila je zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v drug avtomobil. Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola. Zoper kršiteljico so policisti napisali obdožilni predlog.

17. 3. okoli 17. ure je v Novem mestu voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal s ceste in trčil v betonski stebriček. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,88 miligramov alkohola. Policisti so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V Kočevskih Poljanah je nekdo vlomil v garažo in odtujil orodje in posodo z gorivom. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 2000 evrov.

V Birčni vasi je bilo vlomljeno v dve počitniški hiši. Neznanci so odtujili televizor in orodje. Škode je za okoli 600 evrov.

17. 3. okoli 18. ure je v okolici Novega mesta nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil gotovino in nakit. Škode je za okoli 1500 evrov.

V Drnovem je neznanec vlomil v gostinki lokal in odtujil gotovino, tobačne izdelke in več steklenic alkoholne pijače. Škode je za okoli 1000 evrov.

V okolici Krškega je nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil in odtujil okoli 250 litrov goriva.

Rop

Novomeški policisti so bili 16. 3. obveščeni, da so trije neznanci na Smrečnikovi ulici v Novem mestu starejši ženski iz rok iztrgali torbico in peš pobegnili. Okoliščine policisti še ugotavljajo.

Pridržana kršitelja

Trebanjske policiste so 15. 3. okoli 22. ure na pomoč poklicali prebivalci naselja v okolici Trebnjega, kjer naj bi jim kršitelj grozil. Policisti so takoj odšli na kraj in v naselju izsledili 33-letnega moškega. Kršitelj se kljub ukazom ni pomiril, nadaljeval je s kršitvami in žalil policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in mu zaradi kršitev izdali plačili nalog.

Novomeški policisti so zaradi kršitve javnega reda in miru v gostinskem lokalu posredovali 17. 3. okoli 20. ure. Na kraju so ugotovili, da sta se sprla in pretepala dva moška. Eden se tudi po prihodu policistov ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo, zato so ga obvladali z uporabo prisilnih sredstev in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačili nalog.