brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

zlato Svet24.si

Iskalec zlata zadel terno in obogatel

zapor ig 2 Necenzurirano

Spi v zaporu, čez dan pomaga osumljenim pranja ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

Katjina delovna akcija Njena.si

Delovna akcija se je po snemanju nadaljevala!

georgina rodriguez Ekipa24.si

Srhljivo razkritje Ronaldove izbranke: "Mali Angel...

Kronika Žužemberk

Streljanje v šoli v Žužemberku, poškodovan 13-letnik

Piše: RK

Čas objave:
26.04.2022 14:28

Ob 10.34 uri so policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto na številki 113 prejeli klic iz Osnovne šole Žužemberk o sproženem strelu v prostorih šole, ki je poškodoval enega učenca.

Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je 14-letnik v šolo prinesel pištolo. V družbi več učencev je nekaj po deseti uri v garderobi prišlo do sprožitve strela. Drobci krogle so poškodovali 13-letnega učenca v skupini. Oskrbeli so ga v novomeškem urgentnem centru, kjer so njegove poškodbe opredelili kot lahke – zdrobljeni delci krogle so ga poškodovali po spodnjem delu nog.


Kot kaže je do sprožitve strela prišlo nenamerno, zaradi neprevidnega ravnanja z orožjem. Gre za pištolo hrvaške izdelave iz devetdesetih let, kalibra 9 milimetrov. Orožje naj bi pripadalo pokojnemu sorodniku 14-letnika. Okoliščine izvora orožja, očitne neprimernosti hrambe ter posledične odgovornosti ostalih oseb policisti še preverjajo.


O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Ogled kraja je opravila komisija Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto. Kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu kazenskega zakonika.

"V dogodku bi radi izpostavili prisebno ravnanje uslužbencev Osnovne šole Žužemberk, ki so takoj po dogodku zavarovali pištolo, poskrbeli za varnost pretresenih učencev in obvestili starše. V aktivnosti so se poleg kriminalistov in policistov vključili tudi šolski svetovalni delavci in psihologi," je pojasnil vodja OKC PU Novo mesto Robert Perc in sklenil, da drugih okoliščin zaradi interesov predkazenskega postopka in udeleženih otrok in mladoletnikov ne morejo posredovati. 

Več lahko prisluhnete v pripetih izjavah vodje OKC PU Novo mesto Roberta Perca.

ROBERT PERC STRELJANJE 1


ROBERT PERC STRELJANJE 2