Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Tankal in pobegnil

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.03.2013 12:33

Novomeški policisti so bili v petek ob 15. ure obveščeni, da so na bencinskem servisu v Novem mestu neznanci v rezervoar osebnega avtomobila natočili za okoli 50 evrov goriva in pobegnili.

Na podlagi opisa vozila in smeri bega so policisti na Šentjernejski cesti izsledili in prijeli 31-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja tatvine. Med postopkov so ugotovili, da je zoper osumljenca razpisan ukrep prijetja s privedbo zaradi prestajanja kazni uklonilnega zapora. 31-letnega moškega so po zaključenem postopku predali pravosodnim policistom.

Prijeli tatova akumulatorjev

Sevniški policisti so v petek. dopoldan zalotili osumljenca, ki sta v kamnolomu iz delovnega stroja ukradla štiri akumulatorje in povzročila za okoli 1000 evrov škode. 22-letnemu osumljencu in mladoletniku so odvzeli prostost in ju pridržali. Ovadili ju bodo zaradi kaznivega dejanja tatvine. Zasežene akumulatorje so policisti vrnili oškodovancu.

Ostali vlomi in tatvine


Med 27. 2. in 1. 3. je v okolici Novega mesta nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil gotovino, nakit in bančne kartice. Škode je za okoli 15.000 evrov.

V okolici Brežic je nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil motorno žago, radijski sprejemnik, uro in več kosov orodja. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 1200 evrov.

1. 3. okoli 13. ure je oškodovanka pred stanovanjskim blokom v Novem mestu na tla odložila potovalni kovček in se za nekaj minut vrnila v stanovanje. V tem času je nekdo odtujil kovček z oblačili, denarnico, dokumenti in bančno kartico. Škode je za okoli 700 evrov.


Na gradbišču v okolici Novega mesta so neznanci v noči na 2. 3. z gradbenega žerjava odtujili okoli 215 metrov električnih vodnikov. Podjetje, ki izvaja dela na gradbišču, je oškodovano za več kot 2000 evrov.

V Šentjerneju je nekdo vlomil v prostore društva in odtujil gotovino. Storilec je povzročil za okoli 1600 evrov škode.

Na parkirnem prostoru pokopališča v okolici Šentjerneja je neznanec vlomil v osebni avtomobil in s predala vrat odtujil denarnico z gotovino, dokumenti in bančnimi karticami.

V Krškem je nekdo vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

V Semiču je v niči na 1. 3. neznanec s strehe objekta odtujil bakrene žlebove in odtočne cevi.