viktor-orban, robert-golob Svet24.si

FOTO: Orban in Golob ob prihodu na kosilo brez ...

tempest, bojno-letalo Svet24.si

Zahodne sile s skupnim razvojem novega, naprednega...

damjan-žugelj Necenzurirano

NPU preiskuje tajno bazo podatkov za SDS

bostjan turk luka mesec pl Reporter.si

Boštjan M. Turk na bizarnem referendumskem ...

hojs Ekipa24.si

Ali je to možno?! Kontroverzni Hojs po izpadu ...

profimedia-0739065009 Odkrito.si

Harry pričakuje otroka z ljubico?!

Albert Riera Ekipa24.si

Takšnega ga še niste videli! Besni Riera udaril ...

Kronika

Tatove pregnal alarm

Piše: R.K.

Čas objave:
26.08.2021 08:45

Na številko policije 113 so sprejeli 194 klicev, od tega je bilo 61 primerov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Vlomi in tatvine
Neznanci so v Krakovem v zadnjih štirinajstih dneh posekali pet dreves  gabra in bukve ter lastnikom naredili za okoli tristo evrov škode.

Na Biču so iz torka na sredo odpeljali moško gorsko kolo, vredno okoli osemsto evrov. Policisti so v sredo popoldne prišli do dvajsetletnega osumljenca in mu zasegli kolo ter ga vrnili lastniku.

Zvečer so policiste klicali v trgovino v Novem mestu, kjer so pri pregledu videonadzornega sistema odkrili tatvino čevljev v vrednosti petdeset evrov. Policisti storilca še iščejo.

V noči iz srede na četrtek so neznanci vlomili v poslovne prostore podjetja na Seidlovi cesti v Novem mestu. Iz prostorov so odnesli nekaj malega denarja, za kaj več pa niso imeli časa, saj ji je pregnal alarm.

Mejne zadeve in tujci
Brežiški policisti obravnavajo šest državljanov Irana, ki so jih domačini zalotili v Piršenbregu. Postopki s tujci, ki so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov, še niso zaključeni.

Prometna varnost
V Gornjih Praprečah so trebanjski policisti opoldne obravnavali prometno nesrečo voznika kolesa z motorjem. Po prvih ugotovitvah ogleda je 58-letni voznik peljal preblizu desnega roba vozišča in zaradi tega padel. V bolnišnici so njegove poškodbe opredelili kot hude. Prisotnosti alkohola policisti niso zaznali.

Novomeški policisti so dopoldne ustavili 26-letnika z okolice Krškega. Ugotovili so, da nima vozniškega dovoljenja, zato so mu osebni avtomobil zasegli.